Роджер Федерер вперше за 10 років залишив "топ-4" - через програш Сергію Стаховському

Поділитися
Роджер Федерер вперше за 10 років залишив "топ-4" - через програш Сергію Стаховському © au.eurosport.com
Востаннє великий швейцарець був "всього" на п'ятому місці у рейтингу АТР влітку 2003-го, коли він починав своє сходження на трон світової.

Невдача на третьому у сезоні тенісному турнірі серії Великого Шолома відправила швейцарську зірку Роджера Федерера світового тенісу на п'яте місце новоопублікованого рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (АТР).

Нагадаємо, що 7-разовий переможець Вімблдону програв у другому колі турніру українцю Сергію Стаховському. Зважаючи на те, що в минулому сезоні Федерер виграв у Лондоні і заробив 2000 очок, зараз йому не вдалося захистити таку кількість балів, що відкинуло тенісиста відразу на дві сходинки табелі про ранги. На сьогоднішній день у Федерера 5785 очок, що майже на 1000 пунктів менше, ніж в іспанця Рафаеля Надаля і на 1500, ніж у його співвітчизника Давида Феррера.

Перше ж місце за собою зберіг серб Новак Джокович - навіть незважаючи на поразку у фіналі турніру від шотландця Енді Маррея. Двох конкурентів поділяють майже три тисячі залікових пунктів.

Що стосується Сергія Стаховського, то завдяки досить вдалому виступу на Вімблдоні, він повернувся у топ-100. Зараз киянин займає 96-те місце. Олександр Долгополов зберіг за собою 24-ту сходинку рейтингу.

Відзначимо також, що в рейтингу WTA, як і раніше, лідирує Серена Вільямс - її програш Сабін Лісіцкі суттєво не вплинув на позиції американки. У той же час переможниця Вімблдону Маріон Бартолі піднялася на 7-ме місце, а финалістка Лісіцкі - з 24-ї на 18-ту сходинку. Українка Леся Цуренко піднялася на 61-ше місце, що є її особистим рекордом. Еліна Світоліна - на 83-му місці. !zn

Читайте також:

Україна втратила останнього представника на Вімблдоні

Перемігши на Ролан Гаррос, Рафаель Надаль переписав історію тенісу

Енді Маррей перемагає в Майамі і вперше піднімається на другу сходинку рейтингу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі