Революціонер футболу Жером Шампань не візьме участь у виборах президента ФІФА

Поділитися
Революціонер футболу Жером Шампань не візьме участь у виборах президента ФІФА Жером Шампань не буде брати участь у виборах президента ФІФА © BBC
Француз не зумів зареєструвати свою кандидатуру на пост глави ФІФА з-за того, що його не підтримали в п'яти національних асоціаціях.

Колишній функціонер ФІФА Жером Шампань заявив, що він не буде брати участь у виборах президента ФІФА, які відбудуться в кінці травня.

Згідно з правилами, потенційний кандидат повинен заручитися підтримкою п'яти футбольних федерацій.

У своїй заяві Шампань оголосив, що отримав добро тільки від трьох федерацій футболу, тому не зможе претендувати на президента ФІФА.

"З жалем змушений повідомити, що я не представив п'ять листів підтримки з боку футбольних федерацій, які необхідні для реєстрації в якості кандидата на виборах 29 травня", - йдеться в тексті заяви Шампаня.

"Я сердечно дякую ті три федерації, які схвалили мою кандидатуру. Також я вдячний там президентам, які, незважаючи на нашу дружбу, не змогли мене підтримати, маючи при цьому інтерес до моєї програми", - заявив функціонер з Франції.

Шампань, який ще рік назал заявив, що в першу чергу має намір внести корективи в правила футболу, зазначив, що буде продовжувати пропагувати реформи.

Читайте також: Платіні знову залишився без конкурентів на виборах президента УЄФА

Додамо, що конкурентами нинішнього глави ФІФА Зеппа Блаттера, який теж піде на свій п'ятий термін, є діючий віце-президент ФІФА принц Алі бін Аль-Хуссейн, голова нідерландської футбольної федерації Міхаель ван Прааг, а також колишні футболісти португалець Луїш Фігу і француз Давид Жинола.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі