Рекорди кваліфікації Євро-2016: 10 перемог Англії, 4 голи Андорри і 8 сухих матчів Іспанії

Поділитися
Рекорди кваліфікації Євро-2016: 10 перемог Англії, 4 голи Андорри і 8 сухих матчів Іспанії Збірна Іспанії тримає ворота на замку © uefa.com
Відразу кілька важливих досягнень були побиті збірними в рамках відбору до чемпіонату Європи-2016.

Підійшов до кінця десятий тур відбіркового циклу до Євро-2016, за підсумками якого путівки до Франції отримали 19 збірних.

При цьому цілий ряд команд відзначилися оновленими рекордами. Так, збірна Німеччини у 23-й раз поспіль вийшла у фінальну частину чемпіонатів Європи та світу. Бундестім успішно потрапляє у фінальну частину змагань протягом вже 47 років.

Перемога над збірною Ізраїлю в останньому турі дозволила команді Бельгії вперше у своїй історії очолити рейтинг ФІФА, ставши фактично кращою збірної світу. У попередній версії рейтингу підопічні Марка Вільмотса займали третю сходинку, але в результаті обійшли аргентинців і німців.

Збірна Італії встановила рекорд відбіркових циклів, не програючи вже 49 матчів поспіль. Остання поразка "Скуадри Адзурри" сталася у вересні 2006-го року в рамках відбору до Євро-2008 від Франції (1:3).

Англійці стали єдиною командою, яка в минулому відборі виграла всі 10 матчів, завершивши виступ у групі Е з абсолютним результатом - 30 очок. Раніше подібне вдавалося лише двом збірним - Чехії в 2000-му і Німеччини в 2012-му році.

Іспанці, які перемогли в останньому турі Україну з рахунком 1:0, стали другою в історії командою, яка виграла і не пропустила у 8 поспіль матчах відбору до Євро. Аналогічним результатом в період з 2002-го по 2006-й рік може пишатися Греція.

Футбольний "карлик" Андорра встановила особистий рекорд результативності у відборі до чемпіонату Європи, забивши 4 голи в 9-ти матчах. Протилежне "досягнення" у Гібралтара у вигляді антирекорду відбіркових турнірів - 56 пропущених м'ячів за десять турів.

Бомбардирський рекорд результативності вдалося повторити поляку з "Баварії" - Роберт Левандовскі за відбірковий цикл забив 13 голів, розділивши перше місце з ірландцем Девідом Хілі, який відзначився какою самою кількістю м'ячів у 2008-му році.

Нагадаємо, що збірна України посіла третє місце у групі С і побореться за путівку до Франції через плей-офф.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі