«Реал» вшосте визнаний найбагатшим клубом світу

Поділитися
Вже шостий раз поспіль Мадридський «Реал» визнаний найбагатшим футбольним клубом світу за версією консалтингової компанії Deloitte.

У рейтингу 20 найбагатших клубів планети «Футбольна грошова ліга», складеному за підсумками сезону 2009/10, друге місце посіли головні конкуренти мадридців із клубу «Барселона».

Третя позиція почесно дісталася «Манчестер Юнайтед». Лондонські «Арсенал» і «Челсі» розділили між собою п'яте і шосте місце.

Згідно з даними рейтингу, доходи 20 найбагатших клубів вперше перевищили 4 мільярди євро.

Всі клуби, що потрапили до рейтингу, представляють «велику п'ятірку» - п'ять найсильніших європейських чемпіонатів. У топі також виявилися сім клубів англійської Прем'єр-ліги, на 4 клуби німецької Бундесліги і італійської Серії А, три іспанські клуби і два французькі.

При цьому першими у топ-10 значаться клуби, що і рік тому.

У свою чергу Deloitte не приймає до уваги вартість трансферів і зарплат футболістів, а також різні податки і збори, а концентрується виключно на доходах, що отримуються клубами від участі в турнірах, продажу квитків і клубної атрибутики, титульного спонсорства, а також реклами та прав на телевізійні трансляції.

Також враховують доходи, які були отримані від здачі в оренду клубних стадіонів для проведення концертів та конференцій.

За матеріалами ВВС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі