Рафаель Надаль через сто два тижні повернувся на вершину світового тенісного рейтингу

Поділитися
Рафаель Надаль через сто два тижні повернувся на вершину світового тенісного рейтингу Рафаель Надаль повернувся на вершину світового рейтингу © tennisworldusa.org
Іспанський тенісист, незважаючи на поразку у фіналі турніру в Пекіні від серба Новака Джоковича, випередив його у новій версії світового рейтингу.

Вийшовши у фінал турніру категорії "500" у Пекіні, Рафаель Надаль через два роки і три місяці повернув собі титул першої ракетки світу.

Надаль хоч і поступився у вирішальному поєдинку головному конкуренту у боротьбі за вершину табелі про ранги сербу Новаку Джоковичу, однак рейтингових очок виявилося достатньо, щоб випередити його.

Зазначимо, що Надаль відновив у лютому виступи після семимісячної перерви, пов'язаної з травмою лівого коліна: іспанець зіграв 13 фіналів на 14 турнірах, в яких взяв участь, і завоював 10 титулів, у тому числі два на турнірах "Великого шолома" і п'ять на "Мастерсах".

У кінці сезону Надаль швидше за все буде першим - адже йому на останніх турнірах не потрібно захищати жодного очка.

При цьому 27-річний тенісист з притаманною йому скромністю заявив, що набагато більше задоволений своїми статками, грою і результатами цього року, а не місцем у рейтингу як таким.

"Врешті-решт, це всього лише цифра. Сьогодні я не ляжу спати, відчуваючи себе найкращим гравцем світу. Я ніколи так не думав, не думаю і зараз. Я проводжу відмінний сезон і тому я - на першому місці у рейтингу. Зараз, а не в кінці року", - зазначив Надаль.

Нагадаємо, іспанець втратив перше місце у рейтингу в липні 2011 року, коли на вершину піднявся Джокович.

Додамо, що після зустрічі в фіналі Пекіна Рафаель Надаль і Новак Джокович встановили новий рекорд за кількістю очних поєдинків між двома опонентами у Відкритій ері, періоду з 1960-х років, коли зародилася сучасна система змагань у професійному тенісі.

У фіналі China Open іспанець і серб зустрічалися один з одним вже вп'яте у нинішньому сезоні. Пекінська зустріч між першою і другою ракетками світу тривала 1 годину 27 хвилин, протягом яких серб практично не залишав супернику шансів. Новак виграв 90 відсотків очок на першому м'ячі, віддавши суперникові всього шість розіграшів в геймах на своїй подачі і не подарував Рафі жодного брейк-пойнта.

Своїми шансами 26-річний белградець користувався чітко. Зробивши по ранньому брейку у кожному з сетів, він у підсумку святкував перемогу з рахунком 6:3, 6:4. Джокович вчетверте (2009, 2010, 2012, 2013) переміг у Пекіні, ставши першим в історії чотиразовим чемпіоном турніру, що завоював свій перший титул із квітня, четвертий у сезоні і 38-й за кар'єру.

Зазначимо, що у новому рейтингу АТР українець Олександр Долгополов піднявся на 5 позицій завдяки потраплянню у чвертьфінал турніру у Токіо. Тепер Долго займає 34-те місце. Сергій Стаховський як і раніше близький до чергового вильоту з топ-100 - він 96-й. !zn

Читайте також:

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна планує увірватися в топ-30 до кінця сезону

Сергій Стаховський взяв реванш у іспанця Вердаско за поразку в Кубку Девіса

Серена Вільямс захистила титул US Open, здобувши п'яту перемогу в кар'єрі на домашньому турнірі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі