Проти Інфантіно розпочате нове розслідування в УЄФА - ЗМІ

Поділитися
Проти Інфантіно розпочате нове розслідування в УЄФА - ЗМІ Інфантіно знову підозрюється в корупції © BBC
Нинішній президент організації брав участь у фінансовій операції на користь Словенії.

Комітет з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) почав нове розслідування щодо діяльності нинішнього президента організації Джанні Інфантіно. Про це повідомило норвезьке видання Josimar.no.

Мова йде про кредити 2015 року, які були видані Федерації футболу Словенії за участю самого Інфантіно, який тоді обіймав посаду генерального секретаря УЄФА. Сума угоди склала 4 мільйони євро, 3,6 з яких пішли на придбання акцій букмекерської контори Sportna loterija. Це прямо суперечить нормам кодексу етики ФІФА.

При цьому відповідальність за той кредит на себе взяли вже колишній президент УЄФА Мішель Платіні, Інфантіно, а також віце-президент Маріо Лефкарітіс, фінансовий директор Йозеф Коллер і заступник генсека Теодор Теодорідіс. При цьому подібні операції повинен курирувати фінансовий відділ.

Варто відзначити, що в минулому році Федерацією футболу Словенії керував Александер Чеферін, який у результаті був обраний новим президентом УЄФА.

Читайте також: ФФУ допомогла Інфантіно взяти участь у виборах президента ФІФА

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Інфантіно причетний до фінансових операцій через панамські офшори і співпрацював з особами, які є учасниками корупційний скандал у ФІФА, однак у результаті чиновник був виправданий.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі