Прокуратура Швейцарії почала розслідування діяльності Блаттера

Поділитися
Прокуратура Швейцарії почала розслідування діяльності Блаттера Розслідування по справі Блаттера почалося © Daily Mail Online
Кримінальну справу проти чинного президента ФІФА відкрито.

Департамент швейцарської прокуратури вчора, 24 вересня, відкрив кримінальну справу щодо керівника ФІФА Зеппа Блаттера, який може потрапити під арешт за привласнення і розтрату грошових коштів, а також недбалість біля керма керівного органу футболу, передає ESPN.

Конкретні підозри прокуратури стосуються 12 вересня 2005-го року, коли Блаттер підписав контракт з Карибським футбольним союзом на невигідних для ФІФА умовах. Крім того, є підозри по виплаті 2 мільйонів швейцарських франків ($ 2,04 млн) голові УЄФА Мішелю Платіні з казни організації. Прокуратура з'ясувала, що гроші були виплачені в лютому 2011-го року, а роботи були проведені в період з січня 1999-го року по червень 2002-го року.

У даній справі вже почалися конкретні дії. За даними Reuters, в п'ятницю Блаттер з'явився на допит в Цюріху, а в штаб-квартирі ФІФА та кабінеті керівника були проведені обшуки.

Читайте також: Блаттер продавав телеправа на ЧС за 5% від ринкової вартості - ЗМІ

Нагадаємо, Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, в травні був переобраний на п'ятий термін, однак через кілька днів подав у відставку на тлі корупційного скандалу і затриманні низки чиновників Міжнародної футбольної асоціації. Конгрес, на якому відбудуться вибори нового голови організації, пройде 26 лютого 2016 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі