Президент КОНКАКАФ подав у відставку через корупційний скандал

Поділитися
© world.lb.ua
У понеділок, 20 червня, керівництво ФІФА прийняло відставку президента КОНКАКАФ (конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну) Джека Уорнера.

68-річний чиновник, який також був віце-президентом організації, був змушений залишити займаний пост після того, як був втягнутий у корупційний скандал, пов'язаний з екс-кандидатом на посаду голови ФІФА Мохаммедом Бін хаммамом.

У світовому футболі Д.Уорнер пропрацював 28 років. Уорнер тепер сфокусується на внутрішніх справах Тринідаду і Тобаго.

Раніше президент футбольної асоціації Сурінаму Луїс Гіскас зізнався, що отримав 40 тисяч доларів на зустрічі представників Карибського басейну у Тринідаді.

Нагадаємо, що передвиборча кампанія глави ФІФА ознаменувалася численними корупційними скандалами. Так, екс-глава англійської Футбольної асоціації Девід Трісман звинуватив чотирьох членів виконкому ФІФА у готовності продати свої голоси.

У результаті, претендент на президентське крісло член виконкому ФІФА М. Бін Хаммам був відсторонений від футбольної діяльності за звинуваченням у корупції, як і ще один впливовий чиновник Джек Уорнер, який входив до виконкому 29 років.

У підсумку єдиним кандидатом на посаду глави ФІФА залишився чинний президент організації Зепп Блаттер, який і був переобраний на четвертий термін.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі