Пожежа завадить хокейному "Донбасу" проводити домашні матчі у Донецьку - КХЛ

Поділитися
Пожежа завадить хокейному "Донбасу" проводити домашні матчі у Донецьку - КХЛ © hcdonbass.com
Офіційні представники Ліги вважають, що навіть у разі стабілізації політичної ситуації в Донецьку, "Донбас" не зможе проводити матчі на своїй домашній арені.

Керівництво Континентальної хокейної ліги вважає, що пожежа на "Арені Дружба", на якій донеччани два сезони грали домашні поєдинки, ще більше знижує шанси "Донбасу" на продовження виступу у чемпіонаті КХЛ в сезоні-2014/15.

Про це в інтерв'ю ИТАР-ТАСС заявив керуючий директор КХЛ Дмитро Курбатов.

"Ліга найближчим часом обов'язково отримає всю детальну інформацію про подію: чому це сталося, наскільки постраждала арена і можливі терміни її відновлення", - сказав Курбатов.

"Пожежа в самому палаці тільки посилює всю негативну ситуацію і створює додаткові проблеми. Зараз, я думаю, що вже говорити про те, що в разі стабілізації політичної ситуації в регіоні клуб буде грати свої матчі в Донецьку, не можна. Мені повідомили, що там пожежа була серйозна", - зазначив керівник.

Нагадаємо, що минулого тижня президент КХЛ Олександр Медвєдєв засумнівався в тому, чи зможе "Донбас" гратиме у Донецьку - через нестабільність в Україні. Однак президент української команди відповів, що розраховує на політичне врегулювання всіх конфліктів і стабілізацію ситуації в країні та регіоні зокрема.

У КХЛ підкреслили, що до кінця тижня, тобто до 30 травня у новому сезоні настане ясність - це стосується і складу учасників, і нового календаря.

"До кінця цього тижня має настати ясність. Це стосується не тільки "Донбасу", але і клубів-новачків, і тих, хто відчуває проблеми з фінансуванням", - зазначив Курбатов.

"Нам зараз треба визначитися зі складом учасників, щоб вчасно зробити календар матчів на наступний сезон. Керівники донецького клубу знають про це".

ТАКОЖ: Російський тренер "Донбасу" впевнений, що про виключення українців з КХЛ не йдеться

Раніше в Міжнародній федерації хокею приняле рішення віддати чемпіонат світу в дивізіоні 1А Донецьку. Матчі турніру повинні були пройти в квітні 2015 року на "Арені-Дружба".

При цьому президент "Донбас" Борис Колесніков висловив упевненість, що протягом 90 днів у клубі зуміють відреставрувати арену і команда зуміє почати сезон в КХЛ.

Нагадаємо, що в новому чемпіонаті КХЛ візьме участь 31 команда з 29 міст Росії, Білорусі, Казахстану, України, Латвії, Словаччини, Хорватії, Чехії і Фінляндії. Планується, що сезон стартує на початку вересня, а вже в кінці травня-початку червня буде відомий остаточний календар нового першості.

Донецький "Донбас" в чемпіонаті-2013/14 досяг історичного успіху, дійшовши до другого раунду плей-офф Кубка Гагаріна, де поступився майбутньому фіналісту турніру празькому "Леву".

При цьому ще у березні ряд матчів донецьким хокеїстам довелося проводити в Братиславі на нейтральному майданчику. !zn

Читайте також:

Легендарний Ягр завершив кар'єру у збірній, назвавши клоунами суддів з КХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі