Популярність баскетболу в Україні зросла в багато разів - Бродський

Поділитися
Популярність баскетболу в Україні зросла в багато разів - Бродський Бродський відзначив збільшення фінансування баскетболу © ФБУ
Федерація працює в декількох напрямках.

Президент Федерації баскетболу України та "Черкаських Мавп" Михайло Бродський розповів про стратегію популяризації баскетболу в Україні.

"Перше – інфраструктура: зали, майданчики, без інфраструктури не буде нічого. Ми дуже великі зусилля спрямували на інфраструктуру. Співпрацюємо з органами місцевої влади, з державою, приходимо, бунтуємо, коли слід, поки не пікетували, але будемо. Будемо брати дітей з м'ячами, виходити, брати в полон мерії, держава це ще побачить. Це буде наш громадський спротив байдужості.

Друге, як не дивно, тренери. Треба піднімати рівень українських тренерів, щоб вони були теж не байдужі, щоб це була чесна робота, щоб багато робили, щоб діти були професійні, щоб тренери прищеплювали любов до батьківщини і до баскетболу. Це громадянське суспільство, це теж нам потрібно. Держава сьогодні платить тренерам 4 000 гривень, мінімально, це смішно. Я думаю, що треба до них ставитися, як до вчителів і піднімати. Ми багато зробили, щоб підняти з тисячі до чотирьох. Треба і далі працювати, щоб тренери долучалися, працювали.

Третє – це масовість, школи, студентські змагання. В цьому році ми збільшили кількість змагань. Коли я прийшов у ФБУ, офіційних змагань в рік було десь до трьохсот, зараз у нас 2 800 офіційних стартів і треба продовжувати. Ця цифра без 3х3, це тільки 5х5.

Ще – це матеріальна база. Держава збільшила в 6 разів допомогу баскетболу. Місцеві органи влади долучаються, допомагають. Київ дав 6 мільйонів гривень в баскетбол, такого не було ніколи. Дніпро дуже добре ставиться до баскетболу, так само як і Київ, Запоріжжя, Одеса. Буває, 50 000 гривень дають на розвиток баскетболу в своєму місті, але це ті ж податки, що їх сплачують люди, їхні діти грають в баскетбол", - заявив Бродський.

Раніше повідомлялося про те, що український баскетболіст Кравцов підсилив клуб з чемпіонату Іспанії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі