Польща не встигне завершити автостраду до кордону з Україною до Євро 2012

Поділитися
© Getty Images
До фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році Польща не встигне цілком завершити роботи з будівництва автостради А4, яка мала з'єднати західний і східний кордони країни. Про це повідомив прес-секретар Генеральної дирекції національних доріг й автострад Марчін Хадай.

Він зазначив, що до європейського футбольного чемпіонату, який Польща проводить разом з Україною, ділянку довжиною 20 кілометрів точно не буде завершено через зрив контракту з боку одного з виконавців.

«На жаль, це однозначно перекреслює шанси (на спорудження всієї автостради)», - сказав прес-секретар.

Тим часом, Хадай зазначив, що інші ділянки А4, які споруджують близько 10 інших виконавців, будуть здані в експлуатацію до початку чемпіонату.

«На сьогодні немає жодної загрози щодо інших ділянок», - сказав він.

Хадай повідомив, що державна адміністрація з управління дорогами GDDKiA планує підготувати до Євро-2012 спеціальний об'їзд частини недобудованої автостради, довжина якого також має бути близько 20 км.

Прес-служба GDDKiA повідомила, що 23 лютого розірвала контракт з польсько-македонським консорціумом NDI SA-SB Granit SA через зрив графіка виконання робіт.

Згідно з повідомленням дорожньої адміністрації, консорціум, який повинен був уже побудувати свою частину автостради на 50%, виконав лише 17% необхідних робіт.

GDDKiA зазначила, що консорціум через невиконання контракту буде змушений заплатити штраф у розмірі 10% від суми угоди, яка становить 620 мільйонів злотих (1 $ = 2,9 PLN).

А4 - найдовша автострада у Польщі, яка є продовженням європейської міжнародної дороги E40 і тягнеться в південній частині країни із заходу на схід.

На сьогодні побудовано 440 кілометрів автостради, що проходить повз Вроцлав, Ополе, Катовіце і Краков, а понад 200 км іще будують - майже з Кракова до кордону з Україною.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі