Платіні може ізолювати Сербію від всіх міжнародних змагань

Поділитися
Президент УЄФА Мішель Платіні пригрозив Сербії ізоляцією від всіх міжнародних змагань у разі повторення інциденту, який стався під час матчу збірних Італії та Сербії.

Як відомо, у жовтні минулого року відбірковий матч Євро-2012 був перерваний через влаштовані фанатами безлади на трибунах, а гостям було зараховано технічну поразку - 0:3.

Тоді матч
у Генуї був зупинений на шостій хвилині, коли служби безпеки стадіону не встигали гасити кинуті на поле фаєри, а фанати, минаючи поліцейські кордони, пішли на штурм огорож. У зіткненнях з поліцією 16 осіб було поранено, кілька сербів потрапили за ґрати, десятки були вигнані з Італії без права перетинати кордон протягом п'яти років. Такі дії псевдо-вболівальників могли призвести до невиправних наслідків, про що Платіні нагадав на зустрічі з президентом Сербії Борисом Тадічем.

«Якщо злочинн
а поведінка сербських фанатів не припиниться, - підсумував голова УЄФА, - клуби і збірна будуть виключені з усіх змагань».

Платіні також нагадав випадок, коли
у Белграді було по-звірячому вбито французького любителя футболу. Тоді 12 осіб отримали терміни від 5 до 35 років в'язниці, але, очевидно, такі жорсткі заходи не зупиняють фанатів. Платіні також розповів про хорватський досвід, де для хуліганів посилюють заходи на законодавчому рівні, і запропонував схоже прийняти і в Сербії.

Тадіч, у свою чергу, підкреслив, що силові структури Сербії готові припинити безлади на стадіонах раз і назавжди. «Те, що відбулося в Генуї, - резюмував сербський президент, - ганьба для країни. Ми повинні розділяти хуліганів від справжніх шанувальників футболу, яких у Сербії більшість. Ми викоренимо цю форму злочинності, і стадіон знову стане безпечним місцем, куди батьки зможуть приводити своїх дітей, майбутніх спортсменів».

За матеріалами Інформаційний центр Україна-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі