Платіні можуть тимчасово усунути з поста президента УЄФА

Поділитися
Платіні можуть тимчасово усунути з поста президента УЄФА Платіні і Блаттера можуть відсторонити © uefa.com
Президент УЄФА ризикує не взяти участь у виборах глави ФІФА.

Комітет з етики ФІФА почав розслідування відносно президента організації Йозефа Блаттера, а також глави УЄФА Мішеля Платіні, повідомляє The Guardian. В ході розслідування у ФІФА мають намір співпрацювати зі швейцарською прокуратурою.

Наголошується, що французький чиновник може бути тимчасово відсторонений від виконання своїх обов'язків. У найближчі дні Комітет з етики допитає Блаттера і Платіні, після чого оголосить про відсторонення на кілька днів.

При цьому відсторонення Платіні викреслить його з числа претендентів на пост президента ФІФА, який звільниться після відставки Блаттера. У той же час якщо буде відсторонений і сам швейцарець, то свої обов'язки він перестане виконувати вже зараз, а не в лютому 2016 року.

Читайте також: Платіні заявив, що залишить посаду президента УЄФА, якщо програє на виборах ФІФА

Нагадаємо, на цьому тижні було відкрито кримінальну справу щодо Блаттера за привласнення і розтрату грошових коштів, а також недбалість біля керма керівного органу футболу. Зокрема, є підозри по виплаті 2 мільйонів швейцарських франків Платіні з казни організації. Глава УЄФА вже визнав отримання грошей від Блаттера, але повідомив, що це була виплата за контрактом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі