Півзахисника "Локомотива" можуть дискваліфікувати за майку з Путіним

Поділитися
Півзахисника "Локомотива" можуть дискваліфікувати за майку з Путіним За майку з Путіним можуть покарати як Тарасова, так і "Локомотив" © instagram.com/tarasov23
Регламент УЄФА забороняє будь-які форми ідеологічної або політичної пропаганди.

Півзахисник московського футбольного клубу "Локомотив" Дмитро Тарасов може отримати тривалу дискваліфікацію за демонстрацію футболки із зображенням президента Росії Володимира Путіна, повідомляє "Р-Спорт" з посиланням на джерело в УЄФА.

17 лютого "Локомотив" у Стамбулі програв "Фенербахче" з рахунком 0:2 в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи. По закінченню гри Тарасов зняв ігрову футболку, під якою у нього виявилася майка із зображенням Путіна і написом "найвічливіший президент".

"В даному випадку наявності порушення дисциплінарного регламенту і очевидна провокація. Тарасов може бути дискваліфікований, причому на тривалий термін, мінімум - 10 матчів. Санкції можуть застосувати і до футбольного клубу "Локомотив", який допустив подібне", - сказав співрозмовник агентства.

Повідомляється, що дії Тарасова можуть підпадати під статтю 14 дисциплінарного регламенту УЄФА, згідно з якою "будь-яка особа, що ображає людську гідність особи або групи осіб за будь-якими ознаками... може накликати на себе дискваліфікацію тривалістю не менше десяти матчів або на визначений період часу або інші відповідні санкції".

Пункт сім статті 14 регламенту говорить, що "забороняються всі форми ідеологічної, політичної або релігійної пропаганди".

Раніше міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) опублікувала список російських легкоатлетів, яким заборонено брати участь у міжнародних змаганнях у зв'язку з призупиненням членства Всеросійської федерації легкої атлетики в IAAF. У список включені 4027 осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі