Після вимученої перемоги над Федерером Стаховський поступився австрійському середняку

Поділитися
Після вимученої перемоги над Федерером Стаховський поступився австрійському середняку У Лондоні Стаховському не скорився третій раунд © wimbledon.com
Несподіваний успіх українця у другому раунді лондонського турніру відняв у нього багато фізичних і емоційних сил - Стаховський залишає Вімблдон у третьому колі змагань.

У третьому раунді Вімблдону, куди українець Сергій Стаховський пробився завдяки чудовій перемозі над титулованим Роджером Федерером, український тенісист поступився австрійцеві Юргену Мельцеру- 2:6, 6:2, 5:7, 6:3.

Таким чином, Стаховський завершує виступи на найбільш успішному в своїй кар'єрі Вімблдоні. Вдала гра українця принесе йому в залік 90 очок і близько 96 тисяч доларів призових. Безумовно після опублікування нового рейтингу АТР Стаховський покине неприємне 116 місце і цілком можливо повернеться в топ-100.

Матч з Мельтцером, який ще зовсім нещодавно вважався універсальним гравцем, успішно виступаючи як в одиночному, так і парному розрядах і міксті. У 2010 він перемагав на Вімблдоні в парі, а рік потому в змішаному розряді. Тим не менше, про"диночке" на сьогоднішній день займає місце у п'ятій десятці світового рейтингу і вважається міцним середняком. До зустрічі зі Стаховським він виграв у 30-го сіяного італійця Фоньїні і німця Райстера.

Почавши матч зі Стаховським впевненою перемогою у першому сеті 6:2, австрієць потрапив під гарячу руку киянина у другій партії. Стаховський зумів виграв чотири гейми поспіль і зробив рахунок 1:1. Кураж українця продовжився і після чергової перерви. Ведучи в рахунку 4:2, Стаховський міг перемагати і в наступному геймі. Очевидно, що це був переломний момент поєдинку. Але в Сергія здригнулася рука, а досвідчений Мельцер ніби відчув це.

У австрійця почало виходити все, проте Стаховський допускав багато браку. У підсумку програв здавалося б виграну третю партію, а в четвертому Мельцер вже дотиснув суперника - 6:4 і перемога в матчі 3:1.

Зазначимо, що успішно подолав друге коло змагань українець Олександр Долгополов - через дощ його матч з колумбійцем розтягнувся на два дні. Тим не менш, Долгополов без проблем розібрався з опонентом- 6:4, 7:5, 6:3. У третьому колі Довгополов поміряється силами з сильним іспанцем Давидом Феррером. Втім, іспанець спеціалізується на грунтових покриттях, хоча як і раніше являє собою грізну силу.

Саме Долгополов і залишається єдиним представником України в одиночному розряді. У парних жіночих змаганнях Ольга Савчук вийшла у друге коло разом з румункою Ралукой Олару. !zn

Читайте також:

Перший раунд Вімблдону скорився трьом українцям

Перемігши на Ролан Гаррос, Рафаель Надаль переписав історію тенісу

За несплату податків тенісистка Олена Бондаренко втратила улюбленого автомобіля

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі