Пішов з життя легендарний динамівець Серебряников

Поділитися
Пішов з життя легендарний динамівець Серебряников У 1961 році Віктор Серебряников допоміг киянам виграти перше золото чемпіонату СРСР © Clive Barda / Royal Opera House
Кращі роки Віктора Серебряникова в "Динамо" пройшли в 60-х. Багато в чому завдяки його цікавій та настирливій грі кияни виграли перший чемпіонський титул в СРСР у 1961-м.

12 листопада в Києві на 75-му році життя помер легендарний півзахисник київського "Динамо" Віктор Серебряников.

Уродженець Запоріжжя, перспективний півзахисник почав свої виступи у київській команді в 1959 році, а завершив кар'єру через 12 років. Кращі ж роки Серебряникова залишилися в 1960-х: багато в чому завдяки таланту цього футболіста в 1961-му кияни вперше завоювали золоті медалі чемпіонату СРСР, ставши першою командою не з Москви, якій підкорилося дане звершення.

Всього на рахунку Серебряникова - п'ять чемпіонських титулів і два Кубка СРСР. В 334 іграх Віктору Петровичу вдалося забити 79 голів. Блискучу кар'єру провів півзахисник і збірної СРСР - йому вдалося взяти участь у трьох чемпіонатах світу, що є одним з кращих показників серед радянських футболістів. Серебряников надовго запам'ятався уболівальникам своєю особливою ефективної манерою виконання штрафних ударів.

Повідомляється, що прощання з легендарним динамівцем відбудеться 14 листопада на київському стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського з 11:00 до 12:30.

28 вересня в Києві відбувся Матч пам'яті трьох легенд, який був присвячений пішов з життя динамівцям Валентину Белькевичу, Андрію Балю і Андрію Гусіну. На поле вийшли легендарні гравці "Динамо" відразу кількох поколінь - 1980-х, 90-х, 2000-х років, а також наших часів. Гра завершилася внічию 3:3.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі