Пішла з життя заслужений тренер України Ніна Кожух

Поділитися
Пішла з життя заслужений тренер України Ніна Кожух Заслужений тренер України померла у віці 73 років від важкої хвороби © https://narodna-pravda.ua
Ніна Кожух виховала 50 майстрів спорту з плавання, серед яких чотирикратна олімпійська чемпіонка Яна Клочкова.

У понеділок, 29 жовтня, у віці 73 років пішла з життя заслужений тренер України Ніна Кожух. Про це повідомили в прес-службі Міністерства молоді і спорту.

Ніна Федорівна Кожух виховала ціле покоління знаменитих плавців, серед яких Яна Клочкова, яка чотири рази ставала олімпійською чемпіонкою; Тетяна Дев'ятова і Володимир Долгов - бронзові призери ХVІІІ і ХХІІ Олімпійських ігор; багаторазові чемпіони СРСР і України Людмила Баркалова, Наталія Попова, Людмила Крутакова, Олександр Маначинський, Юрій Вереітінова. У 2006 році Кожух був названа кращим жіночим тренером Європи з плавання і отримала в нагороду орден княгині Ольги I ступеня.

Всього серед вихованців Ніни Кожух 13 майстрів спорту міжнародного класу та 50 майстрів спорту з плавання. Заслуги родин Кожухів гідно оцінені в Україні – у Харкові проводяться традиційні щорічні змагання з плавання імені родини Кожух.

Нагадаємо, Збірна України з синхронного плавання завоювала вісім медалей на восьмому етапі Світової серії, який завершився в американському Лос-Анджелесі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі