Переможцеві Ліги Чемпіонів жодного разу в історії не вдавалося захистити свій титул

Поділитися
Переможцеві Ліги Чемпіонів жодного разу в історії не вдавалося захистити свій титул "Ювентусу" вдалося вистояти в Мадриді
Команда, яка тріумфувала у турнірі, в наступному сезоні програвала боротьбу або на шляху у фінал, або безпосередньо у вирішальному поєдинку.

"Реал", програвши в 1/2 фіналу Ліги Чемпіонів 2014/15 "Ювентусу" (1:2, 1:1), склав з себе повноваження переможця головного європейського клубного турніру.

Таким чином, ще жодного разу за всю історію тріумфатор Ліги Чемпіонів не зміг захистити свій титул. Це вдавалося тільки переможцям Кубка чемпіонів - попередника нинішнього турніру.

В останній раз це зміг зробити "Мілан" Арріго Саккі. У фіналах сезонів-1988/89 і 1989/90 "червоно-чорні" перемогли відповідно "Стяуа" (4:0) і "Бенфіку" (1:0). Ближче всіх до того, щоб перервати серію був голландський "Аякс" - після перемоги в ЛЧ у сезоні-1994/95, "червоно-білі" поступилися у фіналі наступного розіграшу "Ювентусу".

У фіналі Ліги чемпіонів 2014/15 "Ювентус" зустрінеться з "Барселоною", яка обіграла в півфіналі за сумою двох зустрічей "Баварію". Гра відбудеться на Олімпійському стадіоні в Берліні 6 червня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі