Перемігши на Ролан Гаррос, Рафаель Надаль переписав історію тенісу

Поділитися
Перемігши на Ролан Гаррос, Рафаель Надаль переписав історію тенісу Надаль увосьме переміг у Парижі © afflictor.com
Іспанському тенісистові підкорилося відразу кілька досягнень завдяки його впевненій перемозі на турнірі серії Великого Шолома у Парижі.

Обігравши у фіналі паризького турніру серії Великого Шолома співвітчизника Давида Феррера 6:3 6:2, 6:3, іспанський тенісист Рафаель Надаль встановив кілька досягнень.

Як повідомляє прес-служба асоціації тенісистів професіоналів АТР, Надаль став першим в історії світового тенісу гравцем, який виграв один турнір Великого Шолома 8 разів - його нинішня перемога у Парижі стала восьмою в кар'єрі. Раніше поряд з Надалем перебували Роджер Федерер і Піт Сампрас, які перемагали на Вімблдоні сім разів.

А першим тенісистом, якому підкорилося подібне досягнення, ще в позаминулому столітті став англієць Вільям Реншоу (7 перемог в Лондоні), а Річард Сірс, Білл Лернд і Білл Тилден у проміжку з 1881 по 1929 роки по сім разів святкували тріумф на Відкритому чемпіонаті США (US Open).

Нагадаємо, що за кількістю перемог на Ролан Гаррос Надаль ще в минулому році обійшов легендарного шведа Бьорна Борга, а всього за свою кар'єру Рафаель виграв 12 турнірів серії Великого Шолома (8 разів Париж, Вімблдон - 2, по разу у США та Австралії).

Зазначимо, що на шляху до восьмої перемоги у Франції Надаль у півфіналі у напруженій боротьбі здолав першу ракетку світу, серба Новака Джоковіча 6:4, 3:6, 6:1, 6:7, 9:7. Примітно, що у рейтингу АТР Надаль, незважаючи на перемогу, опустився на одну сходинку - все через серйозний прогрес Феррера. Першим, як і раніше, залишається Новак Джоковіч.

Жіночий титул турніру скорився американці Серені Вільямс, яка у фіналі виграла у росіянки Марії Шарапової 6:4, 6:4. Для Вільямс - це третя перемога у Парижі, Шарапова не зуміла повторити успіх минулорічної давнини.

Нагадаємо, що всі українці завершили турнірний шлях у Парижі на ранніх стадіях, а 18-річна Еліна Світоліна стала єдиною тенісисткою, яка подолала перший раунд змагань.

Наступний турнір серії Великого Шолома стартує 24 червня у Лондоні - там відбудеться легендарний Вімблдон. !zn

Читайте також:

Олімпійський чемпіон Енді Маррей пропустив Ролан Гаррос

Україна повертається у боротьбу за Кубок Девіса

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі