Пеннетта здобула перемогу на US Open і оголосила про завершення кар'єри

Поділитися
Пеннетта здобула перемогу на US Open і оголосила про завершення кар'єри Пеннетта виграла свій перший турнір "Великого шолома" © zimbio.com
Жіночий турнір Відкритого чемпіонату США вперше завершився перемогою тенісистки з Італії.

У сенсаційному жіночому фіналі US Open зустрілися 26-а і 43-я ракетки світу - 33-річна Флавія Пеннетта і 32-річна Роберта Вінчі. Італійське дербі завершилося перемогою Пеннетти, яка стала найстаршою тенісисткою, що вперше в кар'єрі виграла турнір "Великого шолома".

Матч тривав 1 годину 33 хвилини. Для тріумфу Пеннетті знадобилося лише два сети - 7:6 (4), 6:2. В історію вона увійшла як перша італійка, яка зуміла виграти Відкритий чемпіонат США.

Відразу після перемоги Флавія заявила, що буде закінчувати кар'єру, але тільки дограє цей сезон. За 15 років виступів на професійному рівні Пеннетта виграла 10 трофеїв WTA, серед яких головним став саме тріумф на US Open. А перемога в турнірі дозволила їй вперше в кар'єрі піднятися вище десятої позиції у світовому рейтингу - тепер вона займе восьму позицію.

Разом Пеннетта і Вінчі встановили ще кілька досягнень. Вони стали самою вікової парою, яка коли-небудь грала у фіналі US Open - 66 років та 19 днів на двох (попередній рекорд у 1977 році встановила пара Уейд і Стоу - 63 роки і 11 місяців). Крім того, Пеннетта виграла перший фінал у своєму п'ятдесятому турнірі "Великого шолома". Маріон Бартолі перемагала на Вімблдоні-2013 після 47 проведених турнірів.

Нагадаємо, у чоловічому фіналі 13 вересня зустрінуться лідери світового тенісу - Новак Джокович і Роджер Федерер.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі