Остаточний перелік об'єктів до Євро-2012 буде підготовлений до 20 березня

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем'єр-міністр України Микола Азаров очікує, що до 20 березня цього року програму підготовки до проведення Євро-2012 буде переглянуто і буде складено остаточний перелік об'єктів, які необхідно побудувати для проведення чемпіонату.

Про це він заявив у понеділок, 21 лютого, на нараді з представниками влади Києва, Донецька, Харкова і Львова, присвяченому питанням підготовки до проведення Євро-2012.

«Давайте ми ставимо для себе термін 20 березня. Цей графік і програму затверджуємо з одночасним затвердженням графіка фінансування», - сказав Азаров.

При цьому він підкреслив, на сьогодні витрати на заходи з підготовки до Євро-2012 перевищують очікувані. З огляду на це, Азаров зазначив, що підходити до підготовки проведення чемпіонату, незважаючи на те, що це надзвичайно важлива для країни подія, необхідно розумно, з урахуванням економного використання коштів.
«Для нас питання (підготовки до Євро-2012) пріоритетне. Але це не означає, що наша скарбниця безрозмірна. Ми виходимо далеко за затверджену програму з фінансування. Зрозуміло, що ніде ми цих ресурсів не знайдемо. Значить, коли будемо розглядати програму, треба буде від чогось відмовитися, щось включити, щось переглянути, але головне - забезпечити проблемні питання, які будуть вирішені», - зазначив прем'єр.

При цьому він звернув увагу представників міської влади на необхідність активізувати роботу із залучення інвесторів та виділення коштів на підготовку до чемпіонату з місцевих бюджетів.

Водночас, звертаючись до керівництва столиці, Азаров особливо підкреслив важливість економії коштів. «Кожну копійку треба економити. А якщо вже витратили, то об'єкти повинні здаватися в ідеальному стані. Це я на адресу Києва кажу», - сказав прем'єр.

Також Азаров підкреслив, що, незважаючи на збільшення темпів підготовки до чемпіонату, розслаблятися і заспокоюватися не варто. «Гарно додали в темпі (підготовки до Євро-2012). Звідси з'явилася певна самозаспокоєність, самовпевненість, я б сказав. Треба було б від цього відійти і, навпаки, зосередитися на тих невирішених питаннях і проблемах, які завжди в такій величезній справі є», - зазначив він.

Голова уряду вкотре підкреслив, що розцінює підготовку до проведення чемпіонату в Україні у тому числі як можливість привести до ладу інфраструктуру міст. «А роботи в цьому непочатий край», - зазначив прем'єр.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі