Опубліковані записи про підміну допінг-проб росіян під час Олімпіади-2014

Поділитися
Опубліковані записи про підміну допінг-проб росіян під час Олімпіади-2014 Росію вже позбавили дев'яти медалей © sports.ru
В МОК потрапили записи з докладним описом махінацій з допінг-пробами в Сочі.

Колишній глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков передав в МОК особистий щоденник, в якому він детально описував хід підготовки до масштабної маніпуляції з допінг-пробами учасників зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі.

Витяги з записів Родченкова опублікувала газета The New York Times, пише DW.com.

Зокрема, як випливає з щоденника, за чотири дні до початку Ігор у Сочі, 3 лютого 2014 року, в штаб-квартирі оргкомітету Олімпіади Григорій Родченков передав Віталію Мутко, на той момент міністру спорту РФ, "список Дюшес", тобто перелік з десятків прізвищ атлетів, які вживали коктейль із заборонених препаратів і чиї допінг-проби планувалося підмінити.

Із записів Родченкова випливає, що в курсі підміни допінг-проб були також заступник міністра спорту Юрій Нагорних і тодішня заступниця директора "Центру спортивної підготовки збірних команд Росії" (ЦСП) Ірина Родіонова.

"Дисциплінарна комісія не вважає ймовірним, що ці сторінки могли бути знову переписані або, що доктор Родченков міг у той час як-то спотворити дійсність", - наводить видання позицію Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Раніше Річард Макларен озвучив другу частину своєї доповіді, в якій повідомлялося, що заборонені препарати вживали російські спортсмени, які виступали на Олімпіаді-2012 в Лондоні, літній Універсіаді-2013, чемпіонаті світу з легкої атлетики 2013 року в Москві і зимових Іграх 2014 року в Сочі.

Махінації проводилися під контролем Російського антидопінгового агентства (РУСАДА), ФСБ і Міністерства спорту.

У цілому збірну Росії позбавили вже 9 медалей Сочі-2014 – 3 "золота", 4 "срібла" та 2 "бронзи".

Раніше стало відомо, що українська біатлоністка Віта Семеренко здобула "срібло" Сочі-2014 після дискваліфікації росіянки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі