Обраного на драфті НБА Олексія Леня не виявилося у розширеному складі збірної України

Доповнено
Поділитися
Обраного на драфті НБА Олексія Леня не виявилося у розширеному складі збірної України © Yahoo Sports
Українська баскетбольна збірна не зможе розраховувати на перспективного центрового, який нещодавно був обраний "Клівлендом" під високим п'ятим номером на американському "ярмарку талантів".

Тренерський штаб збірної України з баскетболу оголосив розширений список кандидатів на поїздку на чемпіонат Європи, який відбудеться у Словенії у вересні.

У списку не виявилося центрового Олексія Леня, який нещодавно був обраний "Клівлендом" на драфті Національної баскетболной асоціації під високим п'ятим номером. У талановитого українця - травма і він зуміє відновитися лише до початку сезону у НБА, приблизно у жовтні.

Також в опублікованому списку кандидатів немає натуралізованих американців - ні Стівена Бертта, який допомагав збірній України на чемпіонаті Європи 2011 року і відбірковому турнірі до Євробаскету-2013, ні Пуха Джетера, інформація про можливе отримання яким українського паспорта з'явилася кілька тижнів тому.

Кандидати у збірну України на Євробаскет-2013:

Захисники: Павло Буренко, Олександр Липовий (обидва - БК "Донецьк"), Денис Лукашов, Артем Сліпенчук, Дмитро Забірченко (усі - "Азовмаш"), Олександр Мішула, Олексій Щепкін (обидва - "Дніпро"), Руслан Отверченко (БК " Київ "), Сергій Гладир, Олександр Кольченко (обидва - без клубу).

Форварди: В'ячеслав Бобров (БК "Київ"), Станіслав Тимофеєнко ("Дніпро"), Леонід Стефанишин ("Політехніка"), Володимир Конєв ("Кривбасбаскет"), Артур Дроздов ("Будівельник"), Максим Корнієнко, Денис Яковлєв (обидва - БК "Донецьк"), Максим Пустозвонов ("Азовмаш").

Центрові: Ігор Зайцев, Кирило Натяжко (обидва - "Азовмаш"), Артем Пустовий ("Хімік"), В'ячеслав Кравцов ("Детройт", НБА), Кирило Фесенко (без клубу).

Зазначимо, що в число кандидатів на поїздку на чемпіонат Європи поки також не включені бігмени Олексій Печеров та Сергій Ліщук, захисник Артем Буцький, а також форвард Станіслав Дикий - єдиний баскетболіст, який брав участь у товариських матчах з Китаєм, але поки обділений увагою тренерського штабу збірної.

Починаючи з 18 липня українська збірна на чолі з американським тренером Майком Фрателло і його численним штабом помічників тренується в Южному, а потім у Словенії зіграє два контрольні поєдинки з Македонією і місцевою національною командою. 9-11 серпня українці візьмуть участь у турнірі у Сербії. Далі "синьо-жовтим" після тренувань у Києві належить провести ще кілька спарингів - зі Швецією, Польщею та Росією.

Нагадаємо, що Євробаскет-2013 стартує 4 вересня, а українська команда у першій зустрічі турніру поміряється силами з Бельгією. Також суперниками українців будуть збірні Великобританії, Німеччини, Франції та Ізраїлю. !zn

Читайте також:

Жеребкування Євроліги: до Києва їде "Барселона"

Южненський "Хімік" представить Україну у баскетбольному Єврокубку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі