Про створення оргкомітету футбольного чемпіонату СНД українські клуби дізналися з преси

Поділитися
Творці оргкомітету чемпіонату СНД з футболу не вважали за потрібне поінформувати українську сторону про свою ініціативу.

Україну не попередили про створення оргкомітету чемпіонату СНД з футболу. Про це повідомив генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін.

«Створення оргкомітету та призначення його керівника важко коментувати. Російські колеги зробили все це самостійно, з нами ніхто не радився», - повідав Палкін російському виданню «Спорт день за днем».

«Коли може відбутися спільна зустріч? Гадки не маю. Нас адже ніхто не попереджав про плани створення оргкомітету. Не сповістили також і про те, що він вже існує», - заявив гендиректор «Шахтаря».

На питання про можливу участь «Шахтаря» в об'єднаному чемпіонаті Сергій Палкін заявив: «Треба все детально проаналізувати. Причому в масштабах всього українського футболу. Якщо спільний турнір пообіцяє серйозний підйом глядацького інтересу, можливість більшого заробітку, підвищення рівня футболу, тоді будемо за участь у ньому. Якщо ж подібні перспективи виявляться під питанням, то подумаємо - чи варто брати участь».

- У Кремлі нарахували 4 українські клуби, готових на спільний футбольний чемпіонат

Як повідомлялося, в Росії 26 грудня було офіційно оголошено про створення Автономної некомерційної організації «Оргкомітет Об'єднаного чемпіонату з футболу».

Очолив оргкомітет головний тренер ФК «Аланія» (Владикавказ), колишній наставник київського «Динамо» Валерій Газзаєв.

У наглядову раду оргкомітету увійшли президент ФК «Анжи» Сулейман Керімов, президент ПФК ЦСКА Євгеній Гінер, президент ФК «Зеніт», голова правління і генеральний директор ВАТ «Газпром Нафта» Олександр Дюков і президент Російської футбольної прем'єр-ліги Сергій Прядкін.

Відзначимо, що раніше ідея росіян знайшла відгук в Україні. Зокрема, президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов зі схваленням висловився з приводу ідеї проведення об'єднаного чемпіонату СНД з футболу.

А президент київського «Динамо» Ігор Суркіс назвав проект об'єднання футбольних чемпіонатів України і Росії «дуже цікавим».

У свою чергу, президент Федерації футболу України Анатолій Коньков заявив, що не бачить сенсу в проведенні подібної футбольної першості. !zn

Читайте також:

У Росії створено оргкомітет футбольного чемпіонату СНД

Президент ФФУ не бачить сенсу в проведенні чемпіонату СНД

Платіні застеріг: об'єднання чемпіонатів може залишити Україну чи Росію без ЛЧ

Рінат Ахметов підтримав ідею створення чемпіонату СНД з футболу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі