НСК "Олімпійський" може прийняти чемпіонат Європи з легкої атлетики

Поділитися
НСК "Олімпійський" може прийняти чемпіонат Європи з легкої атлетики © infodon.org.ua
Головний стадіон країни готується прийняти не тільки змагання з футболу - на нього знову може повернутися легка атлетика.

Україна може прийняти командний чемпіонат Європи з легкої атлетики в 2017 році. Про це повідомив президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

Місцем проведення змагань стане київський НСК "Олімпійський", на якому і раніше проводилися різні легкоатлетичні змагання.

За результатами візиту в Україну віце-президента Європейської легкоатлетичної асоціації (ЕАА) Жана Грасіа, київський стадіон отримав хороші відгуки, повідомляє пресс-служба НСК "Олімпійський".

"У мене не просто хороші, а відмінні враження", - заявив після огляду "Олімпійського" Грасіа.

"Я не очікував побачити такий прекрасний стадіон тут, у Києві. Тут прекрасні бігові доріжки, і я сподіваюся, що одного разу ми з задоволенням випробуємо не тільки футбольну частина, але і атлетичний сектор, тому що стадіон дійсно вражає".

"У нас серйозні плани на цей стадіон - На те, щоб провести тут змагання європейського та міжнародного календаря", - зазначив Ігор Гоцул.

"Як підсумок першого етапу наших переговорів, ми плануємо подавати заявку на проведення тут командного чемпіонату Європи 2017 року", - резюмував президент ФЛАУ.

Зазначимо, що раніше ФЛАУ вже подавала заявку на проведення командного чемпіонату в 2013 році, проте через проблеми з реконструкцією "Олімпійського", а трохи пізніше і конфлікт в українській легкій атлетиці.

Командний чемпіонат Європи - змагання, в яких легкоатлети змагаються у звичному наборі дисциплін, однак переможець турніру визначається не тільки в окремих видах, але і в командному заліку. Чемпіонат зазвичай проходить у червні кожен рік, окрім олімпійських сезонів і років проведення європейських першостей.

Раніше Україна приймала змагання в зимовому Кубку Європи з метань, які відбулися в 2007 році в Ялті.

Нагадаємо, що в липні 2013 року Донецьк прийме юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики. Змагання з рекордною кількістю учасників (більш ніж 1550 атлетів з 178 країн) пройдуть на доріжках стадіону РСК "Олімпійський". !zn

Читайте також:

Українські легкоатлети посіли друге місце на етапі "Діамантової Ліги" в Шанхаї

Фізики розкрили секрети великого бігуна Усейна Болта з допомогою рівнянь

Українка Віра Ребрик завоювала "срібло" на зимовому Кубку Європи

Чемпіонат світу з гімнастики в Києві може пройти без збірної України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі