Новачок УПЛ "Полтава" оголосила про розпуск команди

Поділитися
Новачок УПЛ "Полтава" оголосила про розпуск команди Місце "Полтави" може зайняти "Чорноморець" або "Зірка" © Sport Arena
Полтавський клуб не буде виступати в УПЛ.

ФК "Полтава" на своєму офіційному сайті оголосила про розпуск команди. Рішення про розпуск команді повідомив гравцям віце-президент клубу. Сьогодні, 22 червня, всім гравцям і тренерам видадуть трудові книжки і розірвуть контракти.

Раніше повідомлялося, що "Полтава" знімається з чемпіонату через недопуск стадіону "Локомотив". УПЛ в такій ситуації обіцяла діяти "згідно з регламентом", а журналіст телеканалів "Футбол" Ігор Бурбас повідомив, що якщо "Полтава" не передумає, ФФУ буде вибирати між "Чорноморцем" та "Зіркою" голосуванням.

Відзначимо, що головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков повідомив про те, що ФФУ відкинула полтавський стадіон "Локомотив", але прийняв стадіон імені Баннікова:

"На засіданні комітету ФФУ зі стадіонів та безпеки змагань відкинули полтавський "Локомотив", але прийняли, як і передбачалося, стадіон імені Баннікова. Стадіон, який ніяк не задовольняє вимогам Прем'єр-ліги. Але один не задовольняє більше, інший, мабуть – менше", – повідомив Франків.

Президент "Полтави" Леонід Соболєв так пояснив, чому прийняв рішення розпустити команду:

"Головна причина полягає в діях ФФУ, яка не дозволяє нам грати на стадіоні "Локомотив" у Полтаві. А для того, щоб його реконструювати і підігнати під всі норми і вимоги, крім фінансових вкладень необхідно ще і час. За нашою оцінкою, реконструкція могла зайняти близько двох років.

Стадіон "Ворскла", на якому виступає однойменний полтавський клуб, не гарантує нам проведення всіх домашніх ігор. А грати, приміром, у Сумах – це не тільки додаткові витрати. Адже ми створюємо команду і граємо в першу чергу для вболівальників свого міста, щоб популяризувати футбол в регіоні, адже наша команда увійшла в УПЛ і на даному етапі підтримка з боку вболівальників нам дуже необхідна", - повідомив Соболєв.

Нагадаємо, полтавчани за підсумками минулого сезону вперше в історії вийшли у вищий дивізіон, обігравши за сумою двох матчів "Чорноморець" у стикових поєдинках - 0:1 на виїзді і 3:0 вдома.

В минулому клуб цілих шість разів оголошував про зняття з змагань, але всякий раз далі слів справа не заходила. В останній раз таке було в квітні 2017-го, коли ФФУ не дозволила проводити на замерзлому полі "Локомотива" матч Кубка з "Шахтарем".

Раніше були представлені найкращі голи минулого сезону УПЛ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі