Німецька преса була шокована рівнем готовності України до Євро-2012

Поділитися
Західні журналісти, які прибули до України для оцінки підготовки до Євро-2012, були розчаровані побаченим.

Німці, які проводили ЧС-2006, ставлять високу планку вимог до країни-господині Євро-2012.

Журналіст видання «Bild am Sonntag» Матіас Марбург зазначив, що українські таксисти непривітні, а пересічні мешканці міст-господарів Євро-2012 не знають навіть елементарної англійської. Окрім того, журналіста дивує і те, що всі покажчики і оголошення на вокзалах - тільки українською мовою.

М.Марбург також незадоволений «оновленим» аеропортом у Львові: «Термінал виглядає як стара ратуша у маленькому німецькому містечку. Ми безуспішно шукали електронні табло».

Критичною залишилася думка журналіста і про готовність українських стадіонів. «І це тут Йоахім Лев хоче святкувати перемогу своєї команди?», - описує журналіст свої враження від майбутньої роздягальні на «Олімпійському». «Зі стелі звисає кабель, на підлозі лежать труби, про те, що це роздягальня, сповіщає тільки табличка біля дверей».

Німецький журналіст вважає, що якби всі міста-господарі Євро були готові так само, як Донецьк, то М.Лубківському не було б за що хвилюватися. «Найсучасніший стадіон країни, «Донбас-Арена», обладнано всім необхідним: роздягальні, газон, медіа центр. Все найновіше і найкраще. Його будівництво обійшлося українському олігархові Рінату Ахметову у 400 мільйонів доларів», - додав журналіст.

Спортивний оглядач видання «Berliner Zeitung» Мартін Генкель вважає, що Львів з усіх українських міст підготовлено до турніру гірше за всіх.

Тижневик «Wirtschaftswoche» пише, що польські стадіони будуть готові саме до початку футбольного турніру: «Проблеми починаються за межами спортивних арен. Ремонт доріг може затягнутися. Уболівальникам, які будуть подорожувати самостійно, без автомобілів, доведеться насолодитися соціалістичним шармом невеликих польських міст, вокзалів і аеропортів. Окрім того, поляків хвилює відсутність прогресу у їхніх східних партнерів, вони турбуються, чи не стане це причиною для позбавлення країн права проведення Євро».

Але будь-які надії зводяться нанівець, коли мова заходить про те, що у Києві, наприклад, недостатньо місць у готелях середнього класу, не кажучи вже й про інші міста, зазначає «Wirtschaftswoche». «Половина наших готелів поки не готова, - розповів український віце-прем'єр Б.Колесніков. - Але до Євро все буде зроблено!»

«Україна хоче, щоб Євро-2012 наблизило її до вступу в ЄС, пише «Wirtschaftswoche». - Зараз ведуться переговори про асоційоване членство. Питання про це буде розглянуто у червні в Польщі, яка зараз головує в Євросоюзі. На час футбольних змагань прикордонний контроль між двома країнами буде скасовано. Можливо, це спростить процедуру перетину кордону з ЄС для українців і в майбутнє. Тому німці, у свою чергу, побоюються потоку нелегальних мігрантів».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі