НХЛ сподівається у найближчому майбутньому відродити Кубок світу з хокею

Поділитися
НХЛ сподівається у найближчому майбутньому відродити Кубок світу з хокею Найкращі хокеїсти НХЛ можуть взяти участь у змаганнях збірних © Chicago Tribune
У Національній хокейній лізі вважають, що змагання провідних збірних світу стануть хорошим бізнес-проектом, а також зацікавить зірок світового хокею.

Віце-президент Національної хокейної ліги (НХЛ) Білл Дейлі сподівається, що у найближчому майбутньому знову будуть проводитися матчі Кубку світу з хокею, в рамках якого будуть змагатися найкращі збірні на планеті.

"У нас вже було кілька зустрічей з профспілкою гравців НХЛ, ми всі зацікавлені в цьому турнірі. Також ми хочемо, щоб він став регулярним, ідеально вписувався у календар ліги", - цитує Дейлі радіостанція "Спорт FM".

"Я дуже сподіваюся, що ми зможемо організувати турнір, який, за попередніми прогнозами, буде проходити один раз на два роки. Ми консультуємося з багатьма професіоналами, які допомагають нам створити нову бізнес-модель для кубка світу. Так що, сподіваюся, що незабаром ми оголосимо про наше спільне рішення", - додав він.

ТАКОЖ: У НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

Кубок світу з хокею - міжнародний хокейний турнір для збірних. Проводився на льодових аренах Північної Америки і Європи в 1996 і 2004 роках, але був скасований через розбіжності НХЛ і Асоціації гравців.

У 2008 році сторони начебто домовилися про відновлення змагань і запланували провести Кубок світу у 2011 році, однак проведення турніру знову було зірвано.

Попередником Кубка світу був турнір Кубок Канади. Він проходив п'ять разів у період з 1976 по 1991 роки. У 1981 році його виграла збірна СРСР, в інші рази перемагала Канада. Зазначимо, що в ті часи, до того, як на чемпіонатах світу і Олімпійських іграх почали виступати представники НХЛ, це був єдиний турнір за участю кращих заокеанських хокеїстів. !zn

Читайте також:

НХЛ не потрапила в п'ятірку найпопулярніших спортивних ліг США

В Америці встановлено рекорд відвідуваності на хокейному матчі

Зірка НХЛ Олександр Овечкін став найгіршим хокеїстом ліги

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі