Невезіння "Зорі" в Лізі Європи: відігралися з 0:3, але поступилися на останніх секундах

Відео
Поділитися
Невезіння "Зорі" в Лізі Європи: відігралися з 0:3, але поступилися на останніх секундах © ad.nl
Луганчани, отримавши в суперники іменитий "Фейєноорд", показали приклад землякам з інших українських команд: грайте у футбол і забивайте голи.

Луганська "Зоря" не зуміла пробитися в груповий турнір Ліги Європи, програвши за сумою двох зустрічей дуель голландському "Фейєноорду".

Після домашніх 1:1 луганчани мали хороші шанси пройти вперед, проте в Роттердамі відчули всю міць голландського атакуючого футболу. Втім, "чорно-білі" не зніяковіли і протягом півгодини відіграли три голи. Рахунок 3:3 робив їх переможцями протистояння, проте вже в компенсований час Елвіс Ману здійснив міні-рейд по штрафному гостей і забив рятівний для "Фейєноорда" четвертий м'яч - 4:3.

Таким чином, у груповому турнірі Ліги Європи буде представлено три команди - як і в минулому сезоні, коли в змаганнях виступали "Динамо", "Дніпро" і "Чорноморець". Зараз же місце одеситів посів харківський "Металіст". Додамо, що крім "Зорі" не зумів подолати кваліфікацію саме одеський клуб, який поступився ще в третьому раунді відбору.

Жеребкування основного етапу змагань відбудеться 29 серпня о 14:00 у Монако.

Луганчани почали матч геть погано: очікуючи від стартового натиску суперника, вони все ж не зуміли нічого протиставити йому, і вже на 27-й хвилині "Фейєноорд" забезпечив собі комфортний рахунок 2:0. Те, як в моменти для взяття воріт блискуче грав Микита Шевченко, діяв захист українців, нагадало матч ЧС-2014 між Бразилією і Німеччиною - бразильці точно так само просто спостерігали за потугами суперника.

Оптимізму, незважаючи на незадовільний результат, додавало те, що "чорно-білі", як і в київському матчі виглядали досить переконливо в атакуючих діях. Так, між двома голами Руслан Малиновський вийшов на побачення з Ервіном Мулдером і влучив у поперечину. Атакуючий потенціал "Зорі" розкрився тоді, коли у це вже мало хто вірив.

Луганчани сповна повернули борг за той епізод: протягом 25 хвилин підопічні Юрія Вернидуба за допомогою стандартних положень та одного красивого дальнього удару збентежили суперника - 3:3. Дубль на свій рахунок записав 21-річний Малиновський, а Білий реабілітувався за автогол. Однак мріям луганчан не судилося збутися: на їхньому шляху став верткий африканець Ману.

ФЕЙЄНОРД Голландія - ЗОРЯ- 4:3 (2:0)

Голи: те Вреде, 18 (1:0). Схакен, 26 (2:0). Білий, 48 - в свої ворота (3:0). Малиновський, 56 (3:1). Білий, 71 (3:2). Малиновський, 80 (3:3). Ману, 90+2 (4:3).

"Фейєнорд" (Роттердам): Мюлдер, Конголо, Матейсен (Ашабар, 84), ван Бек, Вілкшир, Триндад де Вілхена, Класі (Ману, 84), Іммерс, Басачикоглу (Нелом, 78), Схакен, те Вреде.

"Зоря" (Луганськ): М. Шевченко, Ігнятієвич (Писко, 72), Білий, Пилявський, Каменюка, Чайковський (Грицай, 79), Сегбефіа (Любеновіч, 66), Хомченовський, Караваєв, Малиновський, Будковський.

Покарання: Басачикоглу, 55. те Вреде, 87. Ману, 90+3 (попередження).

Судді: Хансен, Рікс, Андерсен (Данія).

28 серпня. Роттердам. Стадіон "Де Кейп". 45 516 (вміщує 51 177).

Перший матч - 1:1.

Як би там не було, але "Зоря" своїм можна сказати вдалим дебютом заслужила на втішні слова: по-перше, луганчани, втративши ключових футболістів атаки, зуміли забити суперникам 12 голів у 6 матчах. Адже і на їхньому шляху не було явних аутсайдерів. По-друге, "чорно-білі" показали приклад злагодженої і збалансованої гри - і в захисті, крім окремих епізодів були надійні, і до чужих воріт постійно йшли. Адже на тлі тотальної нереалізації "Дніпра" і страждань "Металіста" з "Рухом", гра "Зорі" виглядає справжньою світлою плямою на всьому українському футболі.

Нагадаємо, що "Зоря" почала свій шлях у Лізі Європи з другого раунду відбору, пройшовши албанську "Лячі" (3:0 і 2:1). Потім команда Вернидуба впоралася з норвезьким "Мольде" - 1:1 і 2:1.

Як повідомляли раніше, крім Ліги Європи український футбол буде представлений і в Лізі Чемпіонів: донецький "Шахтар" отримав в суперники по груповому турніру досить прийнятний варіант - португальський "Порту", іспанський "Атлетік" і білоруський БАТЕ. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі