Невдачі на старті кваліфікації Євро-2016 стали нещасливими для тренера збірної Білорусі

Поділитися
Невдачі на старті кваліфікації Євро-2016 стали нещасливими для тренера збірної Білорусі Гравці збірної Білорусі підвели свого тренера © pressball.by
Георгій Кондратьєв прийняв рішення піти у відставку з поста головного тренера збірної Білорусі. Такого рішення сприяла й українська команда, яка обіграла білорусів на виїзді.

Невдачі на старті кваліфікації Євро-2016 стали нещасливими для тренера збірної Білорусі Георгія Кондратьєва.

Наставник білоруської збірної подав у відставку після того, як його команда зазнала дві поразки поспіль у змаганнях - у матчі з Україною (0:2) та Словаччиною (1:3), повідомляє місцеве видання "Прессбол".

"Раз результату немає, тренер повинен піти. Я обіцяв - я піду. Коли ж ставиться конкретне завдання - вихід на чемпіонат Європи, її треба вирішувати. Зараз шансів практично немає. Може краще новому людині прийти і спокійно попрацювати. Почати готувати хлопців до відбору на чемпіонат світу. Може, молодь підросте", - заявив після матчу зі Словаччиною у Борисові Кондратьєв.

Нагадаємо, білоруси на старті кваліфікації несподівано зіграли внічию 1:1 з Люксембургом на виїзді, а українцям і програли словакам на домашньому стадіоні.

Читайте також: Збірна України у напруженому матчі обіграла Білорусь

Кондратьєв бачить основну проблему у відсутності кваліфікованих футболістів у збірній, адже ті, хто виступає в російських клубах, на поле виходить дуже рідко, а виконавці з білоруських команд, в тому числі і виступає в Лізі Чемпіонів з "Шахтарем" БАТЕ не тягнуть.

"Але ви думаєте, прийде інший фахівець і щось змінить? Ми вже відстали майже назавжди від провідних країн. Словаччина - не ах яка футбольна держава, але і їй ми вже поступаємося. Подивіться, як з м'ячем ми працюємо, і як це роблять словаки... Навіть якщо зібрати в одному тренері всі кращі якості всіх тренерів світу, думаєте, що за три дні він навчить наших футболістів грати?", - відчайдушно перепитав журналістів фахівець.

Додамо, що на молодіжному чемпіонаті Європи в 2011 році Кондратьєв привів білоруську молодіжку до бронзових нагород. Тоді як українці з кількома футболістами, які складають основу нинішньої національною командою, на тих змаганнях повністю провалилися.

Кондратьєв очолив національну збірну в кінці 2011 року, коли змінив на посаді відомого німецького фахівця Бернда Штанге. Втім, в 11 матчах відбіркових турнірів (ЧС-2014 і Євро-2016) він домігся лише однієї перемоги і одного разу зіграв внічию.

Поки не повідомляється, хто ж буде готувати Білорусь до матчу з Іспанією, який відбудеться 15 листопада.

Раніше повідомлялося, що збірної Білорусі назвали результат матчу з Україною несправедливим. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі