Немає ніякої можливості проводити Прем'єр-лігу з 16 командами – Генінсон

Поділитися
Немає ніякої можливості проводити Прем'єр-лігу з 16 командами – Генінсон Вищий дивізіон складався з 16 команд до сезону 2014/15 © sport.ua
На даний момент в організації не готові до розширення.

Президент української Прем'єр-ліги Володимир Генінсон розповів про формат змагань в наступних сезонах.

"Дискусія про збільшення кількості команди була не така гаряча, як в попередні роки. Однозначно, в наступному чемпіонаті візьмуть старт 12 клубів.

А вже по ходу будемо дивитися, і якщо по інфраструктурі клуби Першої ліги будуть готові до підвищення в класі, то Прем'єр-ліга повернеться до класичної схеми проведення змагань. Всі цього хочуть. Але на даний момент у нас немає ніякої можливості проводити турнір з 16 командами.

Теоретично можна чекати і 20 років. Все залежить від клубів, як швидко вони зможуть підняти свою інфраструктуру на рівень, який вимагає ФФУ і УПЛ. Зараз у Першій лізі лише одна така команда – "Оболонь-Бровар", – сказав Генінсон.

Нагадаємо, що вищий дивізіон складався з 16 команд до сезону 2014/15. Потім склад учасників було скорочено до 12.

Зараз чемпіонат України проходить у два етапи: перший складається з 22-х турів, в яких всі грають з усіма, а в другому команди діляться на дві шістки.

Найкращі шість команд визначають чемпіона та учасників єврокубків, а гірші шість борються за виживання. Дві останні команди чемпіонату вилітають в Першу лігу, а клуб, що посів 10-е місце, грає стикові матчі за 3-ю командою Першої ліги.

Раніше стало відомо, що українська Прем'єр-ліга пропонувала клубам понад 6 млн доларів за телеправа.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі