Названо список кредиторів харківського "Металіста"

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Названо список кредиторів харківського "Металіста" Клуб встиг накопичити серйозну заборгованість
Сума боргів "Металіста" може дорівнювати, а то й перевищувати вартість конфіскованих у Курченко активів.

У червні 2017 року Господарський суд Харківської області запустив процедуру банкрутства ПАТ "ФК Металіст". Вимоги клубу виставили гравці, тренери і працівники, а також ряд юридичних осіб. Загальна сума заборгованості склала 40 мільйонів доларів. За словами екс-власника "Металіста" Олександра Ярославського, вона може становити 60-70 мільйонів. Про це пише Сергій Жуков в своїй статті "Страсті за "Металістом" для ZN.UA.

Сума висунутих футболістами вимог щодо невиплачених зарплат становить близько 33,5 мільйонів доларів.

"Абсолютним рекордсменом став бразилець Клейтон Шав'єр, який висунув клубу вимоги більш ніж на 263 мільйонів гривень. На другому місці - захисник Папа Гуйє з Сенегалу, якому клуб заборгував майже 138 мільйонів гривень. Сума претензій бразильського нападника Вілліана Гомеса ді Сікейри наближається до 80 мільйонів гривень. Його співвітчизник Родріго Моледа недоотримав майже 68 мільйонів гривень зарплати. Захисник Іван Кобін і воротар Володимир Дишленкович мають намір стягнути більше 43 і майже 38 мільйонів гривень відповідно", - наводить цифри журналіст.

Крім того, клуб встиг накопичити серйозну податкову заборгованість, а також протягом тривалого часу не оплачував оренду та "комуналку".

Обласне управління Державної фіскальної служби виставило "Металісту" рахунок на 17 мільйонів гривень. Понад 5 мільйонів гривень команда заборгувала КП "Обласний спортивний комплекс Металіст" за оренду поля однойменного стадіону. Борги клубу перед "Харківобленерго" і "Харьковгазсбутом", а також Височанською селищною радою обчислюються сотнями тисяч гривень.

"Таким чином, сума боргів "Металіста" може дорівнювати, а то й перевищувати вартість конфіскованих у Курченко активів", - підсумовує автор.

Детальніше про проблеми харківського "Металіста" та шляхи їх вирішення читайте у статті Сергія Жукова "Страсті за "Металістом".

Поділитися
Підготував/ла
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі