Найкращий український баскетболіст 90-х відновив кар'єру заради виступу в Євролізі

Поділитися
Найкращий український баскетболіст 90-х відновив кар'єру заради виступу в Євролізі
39-річний Леонід Яйло знову одягне футболку київського "Будівельника" і спробує згадати минулі часи.

Ветеран українського баскетболу Леонід Яйло, який оголосив про відхід з великого спорту ще навесні минулого року, прийняв рішення відновити кар'єру і повернутися в київський "Будівельник". Саме в столичному клубі Яйло починав свої виступи у великому баскетболі.

Разом з молодим і перспективним Яйлом, уродженцем Маріуполя, який має грецьке коріння, "Будівельник" домінував в українському чемпіонаті на початку і середині 90-х, завоювавши кілька чемпіонських титулів. Форвард покинув розташування "будівельників" трохи пізніше, коли київська команда переживала не найкращі часи. За свою відсутність у київській команді Яйло поколесив по Європі, виступаючи в клубах Туреччини та Росії. У розташуванні казанського "Унікса" українець доходив до фіналу чемпіонату Россіі-2000/01.

Минулий сезон Яйло пропрацював в якості тренера у МБК "Миколаїв", допомагаючи головному тренеру Агрісу Галвановскісу. У розташуванні "корабелів" форвард провів чотири роки, а до цього дуже успішно виступав в "Азовмаші", з яким домігся непоганих результатів.

Київський клуб отримає в особі Яйла не тільки хорошого і майстерний виконавця передньої лінії, але і гравця, здатного підтримувати переможну атмосферу на лавці під час матчу і в роздягальні. До слова, подібну роль у "Будівельнику" колись виконував Григорій Хижняк, однак центровий практично не отримував ігрового часу, обмежуючись роллю неформального наставника для молоді.

Зазначимо, що в нинішньому сезоні кияни стартують у розіграші Євроліги, а вже у жовтні "Будівельник" розпочне захист свого чемпіонського титулу в першості Суперліги. !zn

Читайте також:

Обраного на драфті НБА Олексія Леня не виявилося в розширеному складі збірної України

Турецького баскетболіста відсторонили від збірної через антиурядові протести

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі