На Євро-2012 зареєструвалася рекордна кількість волонтерів

Поділитися
Для участі у волонтерській програмі чемпіонату Європи з футболу 2012 року надійшло майже 24 тис. заявок, що є рекордом в історії європейського футболу.

"В Україні і Польщі співробітникам УЄФА будуть надавати допомогу приблизно 5500 волонтерів, однак кількість бажаючих взяти участь у найбільшому спортивному заході, який відбудеться в цих країнах, значно більше", - зазначають у прес-службі організаційного комітету "Євро 2012 Україна".

Набір волонтерів для Євро-2012 розпочався 14 червня цього року. Відтоді надійшли заявки з 142 країн. Термін подачі заявок був продовжений до 16 жовтня, щоб дати можливість всім бажаючим пройти відбір. Жителі України та Польщі надіслали найбільшу кількість заявок (90%), але велика кількість жителів Німеччини, Росії та Іспанії також пропонували свої послуги.

"Україна і Польща встановили абсолютний рекорд з набору волонтерів турніру, середній конкурс по Україні становив 4 особи на місце, тоді як в Києві ця цифра сягає 6,5 людини на місце. Загалом, саме в столицях країн-господарів ми відзначаємо найбільший конкурс серед бажаючих стати волонтерами", - підкреслив директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

Співбесіди з зареєстрованими кандидатами почалися у вересні 2011 року, і будуть проходити в містах, що приймають турнір цієї осені по уїк-енди. За перші шість тижнів рекрутери встигли поспілкуватися з 4 тис. кандидатів в Україні.

У містах України, що приймають Євро-2012, з волонтерами поспілкувалися Друзі Євро - видатні футболісти різних часів, а в Києві співбесіди з волонтерами провів чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі і посол волонтерської програми Віталій Кличко.

Волонтери будуть працювати на різних об'єктах Євро-2012: стадіонах, аеропортах і готелях по двадцяти різних напрямах роботи, таким, як акредитація, транспортне забезпечення турніру, безпека і правопорядок, логістичне забезпечення турніру та інші.

270 кандидатів вже запрошено до співпраці під час проведення жеребкування фінальної частини європейської першості 2012 року, що пройде 2 грудня 2011 року в Києві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі