На виготовлення медалей для Олімпіади у Сочі піде три кг золота, дві тонни срібла і 700 кг бронзи

Поділитися
На виготовлення медалей для Олімпіади у Сочі піде три кг золота, дві тонни срібла і 700 кг бронзи Для Олімпійських ігор в Сочі у 2014 році на ювелірному заводі «Адамас» у Москві всього буде виготовлено 1300 золотих, срібних і бронзових медалей.
У Москві повним ходом йде виготовлення медалей для Олімпійських ігор у Сочі в 2014 році.

На ювелірному заводі "Адамас" у Москві всього буде виготовлено 1300 золотих, срібних і бронзових медалей. На їхнє створення буде витрачено не менше трьох кілограмів золота 999-ї проби, дві тонни срібла 960-ї проби і 700 кілограмів бронзи.

Золоті олімпійські медалі виготовляються зі срібла 960-ї проби (525 грам), а потім покриваються золотом (не менше 6 грам 999-ї проби, за стандартами МОК). Срібні складаються зі срібла і важать 525 грам, бронзові - з бронзи (460 грам).

На заводі обіцяють: ці медалі переживуть усе - радісні укуси переможців, купання у шампанському, несподівані падіння на асфальт з великої висоти і навіть кидки об стіну через невдоволення місцем, на яке спортсмени розраховують.

Нагадаємо, що церемонія відкриття Ігор відбудеться 7 лютого - на Олімпіаді буде розіграно 98 комплектів нагород у 15 дисциплінах. Найбільшу кількість медалей, безсумнівно отримають хокеїсти - у заявці кожної хокейної збірної як мінімум буде задіяно 22 спортсменів. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі