На підготовку українських баскетболістів до Олімпіади-2020 буде залучено понад мільйон гривень

Поділитися
На підготовку українських баскетболістів до Олімпіади-2020 буде залучено понад мільйон гривень Олімпіада-2020 пройде в Японії © ФБУ
Ці кошти залучив НОК України.

Завдяки ефективній співпраці з Олімпійською солідарністю Міжнародного Олімпійського Комітету Національному олімпійському комітету України вдалося залучити 1 млн 250 тис. гривень для підготовки жіночих і чоловічих збірних України з баскетболу до Олімпійських ігор 2020 року в японському Токіо.

"Ігрові види спорту в нашій країні мають велику популярність. Вірю, що нашим командам під силу пробитися в олімпійський Токіо. Зокрема, вселяють надію стабільні успіхи наших баскетбольних збірних 3х3, що є логічним підсумком чудової роботи великого колективу на чолі з президентом Федерації баскетболу Михайлом Бродським.

Ми чудово пам'ятаємо "срібний" виступ на I Європейських іграх-2015 і "бронзовий" тріумф на минулорічному чемпіонаті Європи наших дівчат, а також гарне досягнення на чемпіонаті світу-2017 українських хлопців, які стали третіми.

Впевнений, ці кошти, залучені Національним олімпійським комітетом від міжнародних партнерів, дозволять нашим збірним успішно подолати олімпійську кваліфікацію і вдало виступити на Олімпійських іграх-2020", - зазначив президент НОК Сергій Бубка.

Нагадаємо, 2 грудня збірна України провела заключний матч в 2018 році, програвши на виїзді команді Іспанії (68:72) у рамках відбору на баскетбольний чемпіонат світу-2019.

Українська команда перебуває на четвертому місці в турнірній таблиці групи I, маючи на своєму рахунку 14 очок при 5-ти перемоги і 5-ти поразках.

З групи на ЧС-2019, який відбудеться в Китаї, вийдуть три перші команди.

Жіноча збірна у минулому році зуміла пробитися на Євробаскет-2019, який пройде в Сербії та Латвії з 27 червня по 7 липня.

Українська команда потрапила до групи А, де зіграє проти Іспанії, Латвії та Великобританії.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні пройшов "Матч всіх зірок" баскетбольної Суперліги.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі