Мурзін незадоволений грою команди, але хоче залишитися біля керма збірної України

Поділитися
Мурзін незадоволений грою команди, але хоче залишитися біля керма збірної України Євген Мурзін готовий і далі працювати з командою © ФБУ
Представники збірної прокоментували невдачу на чемпіонаті Європи.

Збірна України у заключному матчі групового етапу зазнала четвертої поразки від бельгійців (71:79) і залишилася за бортом плей-офф Євробаскету.

Наставник команди Євген Мурзін назвав основні причини турнірних невдач: "Чому виходили провали в "фарбі"? "Великі" виходили наверх, їх ловили в протихід. Ми готувалися до того, що проти Фесенко буде маленький центровий. Вчора у латишів гравці були трохи повільніше, ми впоралися з цією ситуацією. Сьогодні вони були трохи швидше. Той же Жійє володіє хорошим дальнім кидком. Як тільки з ним стали грати ближче, він став обігрувати. Так, не було командної страховки, особливо це позначалося в кінці атаки. 20 секунд захищалися, але пропускали останній прохід, рух гравця. Це моя недоробка.

Підсумок чемпіонату? Я не задоволений, як тренер. Могли вийти з групи і поїхати у Францію. Не вистачило, в першу чергу, із-за перепадів. Одна гра хороша, одна гра погана. Ви були абсолютно праві, коли перед чемпіонатом акцентували на цьому увагу. Я, чесно кажучи, не стежив за цією динамікою перед турніром. З цього турніру я бачу, що перепади величезні. Плюс брак досвіду, який позначився. Та й ротація могла бути глибше".

"Безумовно, я хотів би продовжити роботу зі збірною. Це дуже цікаво, ви навіть не уявляєте, наскільки. Це цікаво, це дуже відповідально. Одним слово скажу: кайф. Я ніколи не працював зі збірними, і це непередавані відчуття: представляти країну, відповідальність та інше. Знаю, над чим треба працювати. Все-таки це мій перший досвід, ні з ким з гравців, працюючи раніше в Україні, я не перетинався. Для мене це було дуже цікаво".

Капітан збірної України Кирило Фесенко оцінив виступ команди в негативному світлі: "Чи віддали ми все? Не знаю, як відповісти. Ми старалися, працювали, але в той же час допускали якісь дурні, елементарні помилки. У мене не пішла гра у третій чверті. Все змазав, не міг захиститися. Ті схеми, які ми напрацьовували у захисті, вони не спрацювали. Втома? Не хочеться списувати на неї все. Ми все ж професіонали. Та й яка втома? Навіщо ми тоді готувалися два місяці, якщо скаржитися на втому? Головний підсумок турніру для нашої збірної - незадовільний".

Зазначимо, що єдину перемогу в групі підопічні Мурзіна здобули 9 вересня в матчі з Латвією (75:74).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі