МОК не допустив на Олімпіаду-2018 трьох зоряних російських спортсменів

Поділитися
МОК не допустив на Олімпіаду-2018 трьох зоряних російських спортсменів Віктор Ан не відправиться до Південної Кореї © РИА Новости
Росію продовжують переслідувати санкції за допінг.

МОК заборонив російському шорт-трекисту Віктору Ану приймати участь в Олімпіаді-2018 в Пхенчхані.

Як повідомляє "Спорт-Експрес", комісія по допуску МОК викреслила шестиразового олімпійського чемпіона Віктора Ана, головну зірку російського біатлону Антона Шипуліна і дворазового чемпіона світу 2017 року, лижника Сергія Устюгова з числа претендентів на участь в Олімпіаді-2018 року.

Відзначимо, що про причини відсторонення росіян не повідомляється.

"Ці спортсмени, такі як, наприклад, Віктор Ан, Антон Шипулін або Сергій Устюгов не були фігурантами розглядів в рамках комісії Освальда, вони також ніколи не були замішані в якихось допінгових історіях, а всі численні здані ними за кар'єру проби свідчать про те, що вони є чистими спортсменами.

Тим не менш, їх імена у списку потенційних учасників Ігор на даний момент відсутні", - заявив перший віце-президент ОКР Станіслав Поздняков

Нагадаємо, комісія МОК за результатами розслідування допінгового скандалу прийняла рішення призупинити статус Олімпійського комітету Росії.

При цьому чисті російські спортсмени, у пробах яких не був виявлений допінг, зможуть виступити під олімпійським прапором.

XXIII зимові Олімпійські ігри пройдуть в місті Пхенчан в Південній Кореї з 9 по 25 лютого цього року.

Детальніше про відсторонення російської збірної від зимової Олімпіади-2018 читайте у статті Валерія Кравченка "Допінг для великодержав'я" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі