МОК допустив КНДР до участі в Олімпіаді-2018

Поділитися
МОК допустив КНДР до участі в Олімпіаді-2018 Північнокорейські спортсмени зможуть виступити на Олімпіаді в Пхенчане © abnews.ru
Північна Корея буде представлена на Іграх.

Міжнародний олімпійський комітет допустив атлетів з Північної Кореї до участі в зимових Олімпійських іграх в південнокорейському Пхенчхані.

"За підсумками засідання МОК, яке пройшло в суботу в Лозанні, було оголошено про те, що спортсмени з КНДР виступлять у бігових і гірських лижах, шорт-треку й фігурному катанні.

Крім того, Південна і Північна Корея сформують – вперше в історії – єдину збірну з жіночого хокею. На церемонії відкриття Олімпіади спортсмени з КНДР і Південної Кореї пройдуть разом, під одним прапором", – йдеться в заяві МОК.

Очікується, що на Ігри в Південну Корею приїдуть 22 спортсмени з КНДР. До делегації також будуть 24 функціонера і 21 журналіст.

Нагадаємо, участь північнокорейських спортсменів в Олімпіаді в Пхенчхані довгий час була під питанням – у зв'язку з кризою, що виникла через ракетно-ядерні випробування КНДР.

У середу, 3 січня, лідер КНДР Кім Чен Ин віддав наказ відкрити "гарячу лінію" між Пхеньяном і Сеулом, яка не діяла довгий час У той же день представники КНДР і Республіки Корея провели першу телефонну розмову по поновленому каналу зв'язку.

У ході переговорів з Південною Кореєю 9 січня у Північній Кореї заявили про те, що на зимові Олімпійські ігри вирушать північнокорейські спортсмени, а також делегація високого рівня.

XXIII зимові Олімпійські ігри пройдуть в місті Пхенчан в Південній Кореї з 9 по 25 лютого цього року.

Транслювати змагання Олімпіади-2018 в Україні буде UA:Перший.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі