Міжнародна федерація плавання на прохання України скасувала етап Гран-прі в Ялті

Поділитися
Міжнародна федерація плавання на прохання України скасувала етап Гран-прі в Ялті FINA закликала Росію перенести етап
У Федерації стрибків у воду Росії готуються переносити етап в інше місто.

Федерація плавання України направила в Міжнародну федерацію плавання (FINA) лист з проханням скасувати етап серії Гран-прі зі стрибків у воду 2016 року, який планувалося провести в Криму.

"Федерація плавання України отримала від FINA лист, в якому говорилося, що один з етапів Гран-прі пройде в "Ялті, Росія". Ми хочемо нагадати, що Крим - це територія України в рамках міжнародно визнаних кордонів, яка ніколи не винавалася світовою громадськістю частиною Росії.

Також хочемо зазначити, що Федерація плавання України не погоджувалася проводити етап Гран-прі у своїй країні. Ми просимо визнати інформацію про проведення етапу в Ялті помилкою і видалити її з календаря змагань", - йдеться у листі ФПУ за підписом президента організації Дмитра Качуровського.

У відповідь на це FINA звернулася до російської сторони, закликавши перенести ялтинський етап в інше місто. Про це заявив президент Федерації стрибків у воду Росії Олексій Власенко. Правда, за словами Власенка, через проблеми з басейном: "Зараз прийшов лист від FINA, вони просять перенести цей етап у зв'язку з проблемами в Ялті, в самому басейні. Ми зараз розглядаємо варіанти, обговорюємо, що можна з цим зробити. Можна перенести, в якості варіантів може бути і Москва, і Санкт-Петербург, не тільки Казань, де пройде етап Світової серії" - сказав Власенко в коментарі "Р-Спорт".

Читайте також: Росії заборонили проводити велогонку у Криму

Відзначимо, що раніше FINA вперше включила в календар серії Гран-прі етап в Криму. Його точні дати не називалися. На даний момент на офіційному сайті FINA в календарі Гран-Прі згадку про Ялту прибрали.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі