Мінспорту хоче брати компенсації зі спортсменів, які змінюють громадянство

Поділитися
Мінспорту хоче брати компенсації зі спортсменів, які змінюють громадянство Мінспорту очікують, що ідея знайде підтримку спортивної громадськості © the-village.ru
Буде підготовлено зміни до законодавства, і після обговорення воно буде оформлено в якості законопроекту

Питання про компенсації державі тих коштів, які були вкладені в який вирішив змінити громадянство спортсмена Україною, потрібно ставити на законодавчому рівні. Про це заявив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов інтерв'ю РБК-Україна.

"Потрібно ставити питання про компенсації державі тих коштів, які були вкладені в спортсмена. Є прецеденти у світі, коли при переході спортсмена з однієї збірної в іншу, деякі національні федерації домовляються між собою про таких виплатах. Але це все не враховує той факт, що спортсмен був вихований, навчений, екіпірований і їздив на змагання за кошти кожного громадянина України, які у вигляді податків надходять в держбюджет", - зазначив міністр спорту.

Жданов вважає правильним і справедливим, щоб подібні компенсації в обов'язковому порядку виплачувалися і йшли в нашу державну скарбницю, для чого потрібно прийняти рішення на законодавчому рівні.

"Днями на нараді НОК піднімав це питання. Буде підготовлено відповідну зміну до законодавства, і після обговорення ми її оформимо в якості законопроекту. Я думаю, що ця ідея знайде підтримку спортивної громадськості і в нашому парламенті", - підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що до спортсменів з Криму, який прийняв російське громадянство, застосують санкції. У Федерації легкої атлетики України обіцяють зробити все можливе, щоб утримати спортсменів, які живуть і тренуються в Криму і бажають далі представляти Україну на міжнародній арені.

Про своє бажання взяти російське громадянство і перейти під прапори збірної Росії заявила ведуча легкоатлетка України Віра Ребрик з Ялти. Списометальниця, чемпіонка Європи та рекордсменка України підтвердила наміри в недавньому інтерв'ю, в якому заявила, що планує найближчим часом стартувати під російським прапором.

"Ми будемо вимагати від Росії серйозною грошової компенсації за ті кошти, які були витрачені на підготовку спортсменів. Крім того, постараємося вибити санкції від Міжнародної федерації легкої атлетики - щоб атлетам заборонили виступати під прапорами Росії мінімум на три роки", - розповів президент ФЛАУ Ігор Гоцул.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі