"Металіст" лише у додатковий час вирвав путівку в Лігу Європи

Відео
Поділитися
"Металіст" лише у додатковий час вирвав путівку в Лігу Європи "Металіст" проявив наполегливість і вирвав путівку в Лігу Європи © rush.org.ua
Польський "Рух" був близький до історичної події, однак наполегливість, досвід і майстерність харків'ян виявилися сильнішими їх самовіддачі і волі до перемоги.

Харківський "Металіст" у додатковий час обіграв 1:0 польський "Рух" на стадіоні НСК "Олімпійський" в Києві в рамках другого матчу плей-офф кваліфікації Ліги Європи.

Харків'яни після нульової нічиєї на виїзді для успішного результату повинні були забити один гол і постаратися не пропустити. Проте точний удар українці організували лише на 105-й хвилині поєдинку - у додатковий час.

Таким чином, "Металіст" став другою українською командою, яка зіграє в груповому турнірі Ліги Європи. Прямий пропуск в цей раунд змагань отримало київське "Динамо". Також шанси на те, щоб зіграти в компанії з динамівцями і харків'янами мають дніпропетровський "Дніпро", який зустрічається з хорватським "Хайдуком" і луганська "Зоря" - луганчани протистоять голландському "Фейєноорд".

Поєдинок у Києві став для "Металіста" перший у сезоні на нейтральному полі. Домашні зустрічі українських змагань команда Рахаева проводить у Харкові, а от в єврокубках доведеться звикати до газону київських стадіонів. Можливо саме з цієї причини, володіючи перевагою "жовто-сині" так довго не могли втілити її в голи.

Втім, дії футболістів "Металіста" не відрізнялися звичної винахідливістю: після відходу з команди ряду аргентинських легіонерів, які власне і відповідали за творення, тренерському штабу довелося шукати нові ігрові схеми. І поки, як ми бачимо, з цим у команди виникають труднощі.

Як би там не було, українські футболісти були винагороджені принаймні за наполегливість. В кінцівці першої половини овертайму один з найкращих у складі поляків воротар Кшиштуф Каміньський підвів свою команду: в боротьбі він вдарив кулаком Володимира Гоменюка і суддя Тоні Шапрон не тільки видалив його, але і вказав на "точку". Клейтон був точний - 1:0. Час, що залишився, харків'яни зіграли по рахунку і довели справу до логічного завершення.

Металіст - Рух- 1:0 (0:0)

Гол: Шав'єр, 106.

"Металіст" (Харків): Шуст, Кулаков, Юссуф, Папа Гуйє, Пшеничних, Краснопьоров, Едмар, Жажа (Вільягра, 62), Шав'єр, Рєбьонок (Радченко, 68), Гоменюк.

"Рух" (Хожув): Камінський, Ставарчик, Дзивниел (Гиголаев, 83), Куш, Сурма, Зенчук (Лех, 105), Ковальський (Влодыка, 81), Сташинський, Бабяш, Малиновський, Кушвик.

Покарання: Сташинський, 38. Едмар, 52. Краснопьоров, 106 (попередження). Камінський, 102 (видалення).

Судді: Шапрон, Женне, Виала (всі - Франція).

28 серпня. Київ. НСК "Олімпійський".

Додамо, що "Металіст" вже вп'яте пробився в основну сітку змагань в Лізі Європи. Жеребкування групового раунду відбудеться 29 серпня.

Нагадаємо, що напередодні поєдинку букмекери вірили, що "Металіст" зуміє здолати "Рух" і в підсумку проб'ється в груповий турнір ЛЄ. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі