Мессі встановив черговий рекорд

Відео
Поділитися
Мессі встановив черговий рекорд © The Guardian
Великому аргентинцеві підкорилося ще одне досягнення, що протрималося багато десятиліть.

Нападаючий "Барселони" Ліонель Мессі встановив світовий рекорд, відзначився голом у 17-му матчі національного чемпіонату поспіль. Черговий спортивний подвиг аргентинця не має собі рівних в історії світового футболу, повідомляється на офіційному сайті каталонського клубу.

Попереднє досягнення належало поляку Теодору Пьотереку. У період з 1937-го по 1938 рік Пьотерек вражав ворота суперників у 16 іграх поспіль, забив 22 м'ячі у складі польського клубу "Рух".

Рекордний аргентинець забив гол у домашньому матчі з "Депортіво" в рамках 27-го туру чемпіонату Іспанії, який завершився перемогою "синьо-гранатових" 2:0. При цьому Лео провів на полі лише 32 хвилини, вийшовши на заміну у другому таймі, а він відзначився голом незадовго до фінального свистка.

Серія Мессі почалася 11 листопада 2012 року в гостьовому матчі проти "Мальорки". З тих пір він відзначився 27 разів у 17-ти матчах, забиваючи в середньому 1,58 гола за гру.

Лео з 40 м'ячами лідирує у списку бомбардирів Прімери, значно випереджаючи Кріштіану Роналду з "Реала" (24) і Фалькао з "Атлетіко" (21).

Нагадаємо, що в 2012 році Мессі став єдиним футболістом, який завоював Золотий м'яч чотири рази, а також аргентинець зміг побити 40-річне досягнення німця Герда Мюллера, забивши за календарний рік 92 голи. !zn

Читайте також:

У Японії виставлена на продаж відлита з золота ступня Мессі

Мессі став першим в історії чотириразовим володарем "Золотого м'яча"

Ліонель Мессі став прикметником в іспанському словнику

Мессі побив 40-річний рекорд Герда Мюллера

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі