Мерседес може піти з Формули-1

Поділитися
© zr.ru
Концерн має намір не виставляти офіційну команду на сезон 2014. Причиною даного рішення може бути нещодавній корупційний скандал, а також той факт, що команда не може домогтися бажаного успіху, перемігши після повернення тільки одного разу.

Мерседес не підписав договір згоди з Берні Еклстоуном на 2014 рік і може взагалі не вийти на старт сезону 2014, виставивши тільки «напівофіційну» команду.

Є дві причини можливого відходу. По-перше, це може бути корупційний скандал, який стався з колишнім банкіром Герхардом Грібковскі та Берні Екклстоуом. По-друге, це те, що команда ніяк не може домогтися бажаного успіху, перемігши після повернення тільки одного разу.

Це стосується тільки команди перегонів, мотори Мерседес як і раніше буде надавати своїм клієнтам.

Нагадаємо, колишній топ-менеджер німецького банку BayernLB Герхард Грібковскі засуджений до восьми з половиною років позбавлення волі за отримання хабара від співвласника автоперегонів «Формули-1» Берні Екклстоуна.

Раніше він зізнався в отриманні 44 мільйонів доларів за операцію з продажу акцій «Формули-1».

Грібковскі звинувачували у перевищенні посадових повноважень, одержанні хабара, а також несплаті податків у розмірі майже 15 мільйонів євро.

Топ-менеджер отримав гроші від Екклстоуна і близького до нього фонду Bambino у період з 2005 по 2007 рік. Це було винагородою за згоду на продаж інвестиційної компанії CVC Capital Partners близько 50 відсотків акцій «Формули-1», які належали BayernLB. Екклстоун у свою чергу отримав від банку 41 мільйон доларів за посередництво при укладанні угоди, передає Associated Press. Сам він заявляв суду, що це була заслужена винагорода за виконану роботу. !zn

Читайте також:

У Києві «літав» найшвидший болід «Формули-1» (фото)

Шумахер встановив черговий рекорд

FIA ввела зміни у регламенті Формули-1 на сезон-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі