Меморіал Лобановського відбудеться у Києві: на турнірі знову зіграють молодіжні збірні

Поділитися
Меморіал Лобановського відбудеться у Києві: на турнірі знову зіграють молодіжні збірні © СПОРТ.bigmir.net
Донецьк у зв'язку з подіями у східній частині України не зуміє прийняти турнір пам'яті великого тренера 20-го століття. Як зазвичай, змагання пройдуть у Києві та області.

12-й Меморіал легендарного тренера збірної СРСР, України та київського "Динамо" Валерія Лобановського відбудеться 20-21 травня в Києві і області.

Ще на початку лютого планували, що змагання вперше прийме Донецьк, де в місцевому "Шахтарі" Лобановський завершив кар'єру гравця в кінці 60-х років. Однак у зв'язку з останніми політичними подіями в країні, турнір будл перенесено у столичний регіон. У нинішньому році за приз знову поборються молодіжні збірні (вік гравців до 20-ти та 21-го року) - юні дарування проведуть зустрічі на стадіонах "Динамо" імені Валерія Лобановського, СТК їм. Ст. Баннікова, а також "Колос" у Борисполі.

Крім збірної України U-21 в Меморіалі візьмуть участь Іран U-20, Молдова U-21, а також друга українська "молодіжка", складена у форматі до 20 років.

20 травня о 13:00 у матчі-відкритті на бориспільському "Колосі" зустрінуться українські та іранські однолітки, а в Києві о 16:00 Молдова поміряється силою з підопічними Сергія Ковальця. Переможці відповідно змагатимуться за головний приз (фінал відбудеться на динамівському стадіоні), а переможені зіграють матч за третє місце - на СТК імені В. Баннікова.

Нагадаємо, що Меморіал Валерія Лобановського проводиться з 2003 року - через рік після смерті великого тренера. Першим переможцем змагань за участю клубів з СНД стали київські динамівці. Вони ж перемогли і через рік. З 2005 року на турнір запрошуються збірні, а з 2006-го за трофей борються молодіжні команди (вік гравців до 21 року).

Примітно, що українська молодіжка лише одного разу перемагала на Меморіалі - в 2009 році. Двічі українці програвали у фіналі - в 2011-му вони поступилися за пенальті Узбекистану 7:8, а в минулорічному розіграші несподівано програли 0:1 австрійцям. !zn

Читайте також:

В Запоріжжі не погодилися прийняти матч "Севастополя" - кримчани зіграли на київському стадіоні "Динамо"

Суркіс пообіцяв боротися за український футбол до останнього

Збірна України проведе спаринг з улюбленою командою Аргентини

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі