Майбутнє чемпіонату України з хокею поки не визначено

Поділитися
Майбутнє чемпіонату України з хокею поки не визначено © Isport
На сьогоднішні лише три клуби підтвердили свою участь у національних змаганнях з хокею.

Чемпіонат України з хокею, незважаючи на настання екватора літнього міжсезоння, поки знаходиться у тумані - на сьогоднішній день лише три клуби документально підтвердили участь у першості Професіональної хокейної ліги.

Це - київський "Компаньйон-Нафтогаз", білоцерківський "Білий Барс" і відроджений вінницький "Патріот". У трьох команд є приблизні намітки щодо складу, затверджені бюджети, сформовані тренерські штаби, а також певні амбіції і плани на майбутнє.

При цьому вже точно відомо, що переможець торішньої регулярної першості чемпіонату київський "Беркут", який був знятий зі змагань через фінансові негаразди, не візьме участь у майбутньому сезоні. Втім, це не знімало б із "Беркута" відповідальності за виплату заборгованостей із зарплати та призових для гравців і тренерів, проте, поки, за інформацією ZN.UA, в цьому питанні немає ніякого прогресу. Судячи з усього, хокеїстам доведеться на якийсь час забути про повернення кровно зароблених.

Поки ж, як стверджують наші джерела, незважаючи на відставку з посади генерального директора ПХЛ Юрія Загороднього (при цьому цей факт не має офіційного підтвердження), майбутня першість України відбудеться під егідою саме ПХЛ, як це було два минулих чемпіонати. В кінці червня на засіданні наглядової ради ПХЛ був прийнятий регламент, за основу якого було взято аналогічний документ зразка сезону-2012/13.

На 17 липня, судячи з усього, намічено "годину Ч" майбутнього сезону - на зустрічі представників українських клубів стане відомо, які ж команди ми побачимо у боротьбі за золото чемпіонату-2013/14, 22-го за рахунком в історії українського хокею. Як того вимагає Міжнародна федерація хокею, клубні національні змагання серед професійних команд повинні налічувати як мінімум шість потенційних претендентів на нагороди.

Однак крім вищезгаданої трійки, а також відмови "Беркута", на цьому терені поки нічого не відомо. Що буде з 11-разовим чемпіоном України "Соколом", харківським "Динамо", львівськими "Левами" - не знають навіть у розташуванні цих колективів. Так само як і не відомо, чи будуть заявлятися на турнір нові команди.

Відзначимо, що у складі "Компаньйона" вже майже 20 підписаних хокеїстів, велика частина з яких виступала за клуб у минулому сезоні. Цікаво виглядає і "Патріот" із Вінниці: за даними ZN.UA, вінницька команда буде підтримуватися представниками оточення одного з державних чиновників високого рангу, тому вінничани розраховують на солідний бюджет. Головний тренер команди Сергій Лубнін хоче бачити у своєму розпорядженні гравців національної збірної, таких як захисники Віталій Люткевич та Олександр Побєдоносцев, нападники Андрій Міхнов, Олег Шафаренко та Артем Бондарєв.

Нагадаємо, що минулорічний чемпіонат ПХЛ завершився перемогою донецького "Донбасу" - донеччани у фінальній серії здолали "Компаньйон-Нафтогаз". Бронзу здобув "Сокіл". У майбутньому сезоні відомо, що "Донбас" зосередить свої виступи на КХЛ, а роль їхнього фарм-клубу буде виконувати "Білий Барс", який підтримується Костянтином Єфименком, колишнім підлеглим Бориса Колеснікова. !zn

Читайте також:

Збірна України з хокею вирушить на чемпіонат світу в корейський Сеул

Володар двох Кубків Стенлі Руслан Федотенко повертається в Україну

Російський воротар Ілля Бризгалов став учасником рекордної угоди в історії НХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі