Матч Чорногорія - Росія не був дограний через заворушення на трибунах

Фото Відео
Поділитися
Поєдинок у Подгориці завершився на 67-й хвилині: за цей час один з кинутих на поле фаєри влучив у воротаря збірної Росії, гості не реалізували пенальті, а рахунок на табло залишався відкритим.

Поєдинок відбірного турніру Євро-2016 в групі G між збірними Чорногорії та Росії так і не був завершений: при рахунку 0:0 на 67-й хвилині німецький суддя Деніз Атейкин прийняв рішення відвести команди з поля.

Тепер рішення щодо гри залежить від УЄФА, проте швидше за все, Чорногорії буде зараховано поразку (як приймаючій стороні) , а стадіон буде дискваліфікований.

Вже на 1-й хвилині поєдинку у воротаря Росії Ігоря Акінфєєва потрапив кинута з трибун фаєр. Голкіпер впав на газон, і після втручання лікарів залишив поле. Трохи пізніше у нього було діагностовано струс мозку. У гру вступив резервний голкіпер Юрій Лодигін, а незабаром Атейкин прийняв рішення відновити матч.

Команди провели на полі ще півтора тайму, на 66-й хвилині росіянин Роман Широков не реалізував пенальті, однак напруга на трибунах досягло крайньої точки і суддя знову повів гравців у роздягальні. Тепер уже назавжди - гра так і не відновилася.

Згодом головний тренер збірної Росії Фабіо Капелло відзначив, що гру, на його погляд, необхідно було переривати відразу ж після епізоду з Акінфеєвим. Однак російська команда підкорилася рішенню делегата УЄФА.

Нагадаємо, що в рамках відбіркового турніру ЧС-2014 збірна України зіграла два матчі з Чорногорією: влітку 2013 року українці розгромили чорногорців в Подгориці 4:0. Однак тоді жодних інцидентів на трибунах не виникло.

Читайте також: Депутат Держдуми вимагає від Капелло повернути гроші за провал збірної Росії на ЧС

14 жовтня 2014 року в рамках відбірного турніру Євро-2016 не був дограний поєдинок Сербія - Албанія, який відбувся в Белграді. Однак тоді ситуація не була безпосередньо пов'язана з уболівальниками. Під час поєдинку групи І пролетів над полем безпілотник, до якого був прив'язаний прапор так званої Великої Албанії. Сербські футболісти спробували зірвати його, тоді як албанці вирішили захистити національний символ. У підсумку, почалася бійка, в яку ледь не втрутилися фанати. Матч був перерваний після першого тайму.

У підсумку, збірної Албанії було зараховано поразку 0:3, а з Сербів УЄФА зняв три очки. Крім того серби будуть змушені проводити два домашніх матчі без глядачів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі