Маркевич подав у відставку: "Металіст" - на межі розвалу

Поділитися
Маркевич подав у відставку: "Металіст" - на межі розвалу © PeterQ, forum.autoua.net
Головний тренер харківського клубу, який є одним з лідерів чемпіонату України, прийняв рішення подати у відставку. Між тим, ситуація в команді - напружена і незабаром футболісти можуть стати безробітними.

Головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич, з ім'ям якого пов'язані останні успіхи команди на внутрішній і міжнародній арені, прийняв рішення подати у відставку.

Офіційний сайт клубу після кількаденного мовчання повідомив, що відставка була прийнята, а керувати командою до кінця сезону буде тренер і колишній асистент Маркевича Ігор Рахаєв.

"Я вирішив подати у відставку. Команда розвалюється на очах, не хочу бути свідком цього, - каже Мирон Маркевич. - Через тиждень футболісти стануть вільними агентами. Мені шкода, шкода, що так сталося, шкода вболівальників. У мене іншого виходу немає, це тягнеться вже давно. Постійні борги ... Більше так тривати не може", - зазначив Маркевич в інтерв'ю телеканалу "Футбол".

"Можливо, моя відставка когось сколихне і клубом почнуть займатися. Але так далі тривати не може. Футболістів не можна постійно годувати сніданками, мені це набридло. Вдячний хлопцям , що вони мене слухали, вдячний уболівальникам за підтримку. Важке рішення, але іншого виходу немає . Команда кинута напризволяще, на сьогодні вона нікому не потрібна", - заявив колишній наставник харків'ян.

Маркевич, напередодні вперше заявив про фінансові проблеми в клубі, уточнив, що вже три місяці його футболісти не отримують зарплату, і швидше за все найближчим часом отримають статус вільних агентів. За його словами, невдачі "Металіста" в чемпіонаті Прем'єр-ліги в матчах листопада пов'язані саме з фінансовими труднощами. Маркевич хотів повідомити про це раніше, однак йому просто не дали це зробити.

"Ясно, що команда дограє сезон. Але це вже буде інша команда. Час покаже, як буде. Дуже важко це переживаю але виходу не бачу. Можливо, його хтось знайде, я буду радий", - зазначив Мирон Богданович.

Фахівець підкреслив, що за рік лише кілька разів зустрічався з президентом клубу Сергієм Курченком, назвавши його "зайнятою людиною".

"Хай не ображається, але він так і не зрозумів, яку команду взяв. Металіст добре знали в Європі, ми постійно прогресували. Нехай не ображається , але він далекий від футболу", - резюмував Маркевич.

Відзначимо, що офіційний сайт клубу повідомив про те, що команда продовжує підготовку до матчу чемпіонату проти луганської "Зорі", який запланований на 1 березня.

Нагадаємо, Маркевич очолював "Металіст" з 2005 року. !zn

Читайте також:

"Шахтар" і "Металіст" фінішували попереду російських команд на Об'єднаному Суперкубку

"Металіст" підсилив склад ще одним динамівцем

ФФУ заборонила "Дніпру", "Говерли" та "Волині" заявляти нових футболістів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі