Максим Шацьких повторив бомбардирський рекорд Реброва

Поділитися
Максим Шацьких повторив бомбардирський рекорд Реброва © virtual-sevastopol.ru
Футболіст, який забив у минулому сезоні всього три голи, примудрився за два матчі нового чемпіонату двічі вразити ворота суперника, наздогнавши, здавалося, вічний рекорд колишнього партнера з "Динамо". Тепер у Шацьких є можливість назавжди вписати своє ім'я в історію українського футболу.

35-річний нападник "Говерли" Максим Шацьких вже в наступному поєдинку після того, як він став найращим бомбардиром українських чемпіонатів у 21-му столітті, наздогнав Сергія Реброва за кількістю забитих голів у цих же змаганнях.

Свій історичний гол Шацьких забив у ворота запорізького "Металурга" - при рахунку 0:2 на 86-й хвилині. Нападник проявив своє гольове чуття, коли першим опинився на добиванні після удару свого тезки і партнера Фещука.

Тепер в активі у двох динамівців - 123 голи. Однак на відміну від Реброва, який вже кілька років як не грає у футбол на професійному рівні, а працює тренером, вже в наступному турі, коли "Говерла" зіграє проти "Ворскли", Шацьких може випередити старшого товариша.

Громадянин Узбекистану Шацьких прийшов у "Динамо" на початку сезону-1999/00 з російської "Балтики". У першому ж сезоні він забив 20 голів у ворота суперників, а через три сезони поліпшив показник до 22-х точних ударів. Всього в динамівській футболці в національній першості йому вдалося засмучувати протидіючих воротарів 97 разів. 21 гол він забив, виступаючи за "Арсенал", і п'ять разів відзначався у "Говерлі".

Єдиний з діючих футболістів, кому під силу наздогнати найближчим часом і Шацьких, і Реброва, це - Євген Селезньов з "Дніпра". На його рахунку - 92 голи. !zn

Читайте також:

Дебютант Прем'єр-ліги залишив слід в історії українського футболу

Даріо Срна увійшов в історію "Шахтаря" з новим рекордом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі