Люксембург не буде оскаржувати рішення УЄФА щодо натуралізації Мораєса

Поділитися
Люксембург не буде оскаржувати рішення УЄФА щодо натуралізації Мораєса Мораєс отримав українське громадянство у березні © ФФУ
"Справа Мораєса" схоже остаточно стала історією.

Федерація футболу Люксембургу не буде оскаржувати рішення апеляційного комітету УЄФА у справі натуралізації нападника збірної України Жуніора Мораєса в Спортивному арбітражному суді (CAS) в Лозанні. Про це повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко.

"Вітаю всіх вболівальників українського футболу! Правда - наша! Вчора отримав офіційний лист від Федерації футболу Люксембургу з підписом президента Паула Пилипа і віце-президента Жан-Жака Шонкерта.

Люксембурзькі колеги повідомляють, що не будуть оскаржувати в Спортивному арбітражному суді (КАС) в Лозанні рішення Контрольно-дисциплінарного органу та Апеляційного комітету УЄФА про те, що участь Мораєса у матчах збірної України у відборі на Євро-2020 проти збірних Люксембургу та Португалії була правомірною. Сподіваюся і впевнений, що і наші колеги і друзі з Португалії приймуть таке рішення" – написав Павелко.

Нагадаємо, Мораєс отримав українське громадянство у березні і вже встиг зіграти за збірну України в матчі з Португалією (0:0) і Люксембургом (2:1).

В кінці березня видання Mais Futebol повідомило, що Жуніор Мораєс, можливо, порушив статтю 7 статуту ФІФА, зігравши за збірну України в матчах проти Португалії та Люксембургу після отримання громадянства.

У статуті зазначалося, що футболіст повинен жити безперервно, принаймні, 5 років після досягнення 18-річчя на території країни, в якій він отримав нове громадянство. При цьому Мораєс виступав на правах оренди в Китаї чотири місяці, через що міг порушити правила.

В Португалії та Люксембурзі вимагали зарахувати Україні технічні поразки, але 3 травня контрольно-дисциплінарний комітет УЄФА вирішив не карати команду Шевченка зняттям очок.

Раніше повідомлялося про те, що Мораєс став найкращим бомбардиром минулого сезону УПЛ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі